Ve serüven başlıyor!

Güncelleme Tarihi:

Ve serüven başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2008 16:49

Bu yıl altıncı kez düzenlenecek olan Uluslararası İstanbul Çocuk Filmleri Festivali, 28 Ekim'de başlıyor. Dünyanın 30 ülkesinden yüzlerce filmin gösterileceği festival, 13 Kasım tarihine kadar sürecek. Tüm film gösterimleri Cinecity Sinemaları'nda.

Haberin Devamı

Festival programında bu yıl İngiltere’den, Çin’e, Etiyopya’dan, Arjantin’e kadar bir çok ülkeden filmler yer alıyor. Festivalde, “Küçük Sinemacılardan Büyük Filmler” yarışmasında dereceye giren filmlerin sahiplerine ödülleri verilecek. 31 Ekim – 13 Kasım 2008 tarihleri arasında filmler sadece İstanbul ve İzmir Cinecity Sinemaları ve Beykent Üniversitesi Sanat Merkezi Sinema Salonu Beylikdüzü’nde gösterimde olacak.

Uluslararası festivallerden ödül almış çok sayıda filmin yer aldığı bu yılki festival programında, yedi ayrı ülkeden yedi ayrı çocuğun yaşamlarını ve ülkelerini anlatan yarı belgesel filmleri izleyebilir; Altın Arayan Çocuk’un macerasına ortak olabilir; fantastik bir öyküyle tanışıp Mozart’la arkadaşlık yapabilir; Çocukların en çok sorduğu 100 sorunun bilimsel yanıtlarını bulabilirsiniz. Karanlık bir salonun, kocaman perdesine yansıyan ve muhteşem renkler arasından çıkıp gelen animasyonlar, dramalar, fantastik öyküler, yaşanmış hikâyeler, komedi filmleri, uzay maceraları ve belgesel filmlerle tanışarak arkadaşlık yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Festival film gösterimleri çocukların, kendi yaşlarına uygun filmleri kendi yaş grupları ile birlikte izlemeleri ve daha fazla keyif almaları için, 9 farklı yaş kategorisinde yapılacak. 3 yaş ve üzeri, 4 yaş ve üzeri, 5 yaş ve üzeri, 6 yaş ve üzeri, 7 yaş ve üzeri, 8 yaş ve üzeri, 9 yaş ve üzeri, 10 yaş ve üzeri, 12 yaş ve üzeri çocuklar kendi yaş gruplarına özel olarak çekilen filmleri izleyebilecek. Aileler de festival filmlerini çocuklarıyla beraber izleyebilecek ve çocukların hayal dünyalarını beyazperdede görme fırsatı yakalayacaklar.

www.iicff.com 
www.cinecity.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!