Ve Sergen Galatasaray'da

Güncelleme Tarihi:

Ve Sergen Galatasarayda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2001 00:00


Galatasaray, uzun süredir devam eden transfer görüşmelerine son noktayı koydu; Siirt-Jet-Pa Sporlu Sergen Yalçın'ı 1 yıllığına kiralık olarak sözleşme imzaladı. Yıldız oyuncuya yapılacak ödeme açıklanmadı.
Haberin Devamı

Sergen, imza töreni sonrasında yaptığı açıklamada yeniden Galatasaray forması giymekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Eğer şartlar sağlanırsa futbolu Galatasaray'da bırakmak istiyorum" dedi.

Galatasaray Kulübü Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Ali Dürüst, Sergen'in Almanya kampına katılmayacağını, takım İstanbul'a döndükten sonra çalışmalara başlayacağını söyledi.

Dürüst, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen imza töreni sonrası yaptığı açıklamada, Sergen'in geçmiş dönemde yarım sezon Galatasaray forması giydiğini hatırlatarak, ''Sergen sarı-kırmızılı formaya yabancı değil. Kendisi hemen çalışmalara katılmayacak. Zaten İsviçre kampı 3 gün sonra bitiyor. Bu etabın ardından çalışmalara katılacak'' diye konuştu.

Dürüst, basın mensuplarının Ümit Karan ile ilgili sorularına "Biz kavga aramıyoruz. Gençlerbirliği kulübüne belli bir ödeme yapabileceğimizi bildirdik. Ümit'in transferi için FIFA'nın bize gösterdiği yoldan devam edeceğiz. Eğer FIFA futbolcunun 3-4 ay yurtdışında oynamasını isterse, biz de oynatırız" diye yanıtladı.

Bursaspor'dan transfer etmek istedikleri Ender'e de değinen Dürüst, bu futbolcunun transferinin kesinlik kazanması için, takımın İsviçre kampından dönmesini beklediklerini söyledi. Kamp döneminde eksik gördükleri mevkileri göre transfer yapabileceklerini belirten Dürüst, "Teknik direktör Lucescu isterse Ender'i alabiliriz'' dedi.

"JARDEL, MARSİLYA İLE SÖZLEŞME İMZALAYACAK"

Ali Dürüst, Jardel'in transferi konusunu da şöyle yanıtladı: ''Jardel'in Marsilya ile anlaşması var. Bu futbolcu gelecek hafta Marsilya ile sözleşme imzalayacak. Eğer anlaşamazsa gelip Galatasaray'a katılacak.'' Dürüst, Jardel'in Marsilya ile anlaşamaması durumunda bu kulüpten aldıkları Perez ve Mendez'in transferinde bir pürüz yaşanmayacağını veiki futbolcunun da Galatasaray'da kalacağını kaydetti.

TAFFAREL'İN GİDİŞİ

Taffarel'in takımdan ayrılmasına da değinen Dürüst, "Taffarel İstanbul'a eşyalarını toplamak için geldi. Sözleşmesini de karşılıklı feshettik. Kendisine borcumuz var. Bu borcu da belli ödeme koşulları içinde vereceğiz. Kendisine yeni kulübünde başarılar diliyorum" dedi. (Hürriyetim)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!