Ve Liverpool zirvede!

Güncelleme Tarihi:

Ve Liverpool zirvede
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2016 20:29

Manchester City ve Arsenal'ın puan kaybettiği haftada Watford'u 6-1 yenen Liverpool, 916 gün sonra liderliğe yükseldi.

Haberin Devamı

İngiltere Premier Lig'de Manchester City ve Arsenal'ın puan kayıplarını iyi değerlendiren Liverpool, 6-1 kazandığı Watford maçının ardından 916 gün sonra liderlik koltuğuna oturdu.

Ligde son yedi haftada altı maçtan galibiyetle ayrılan Liverpool, konuk ettiği Watford'u 6-1 gibi farklı bir skorla mağlup ederek zirvenin yeni sahibi oldu. Karşılaşmanın ilk yarım saatlik bölümü tamamlanırken Sadio Mane ve Philippe Coutinho ile üç dakika içinde iki farklı üstünlüğü yakalayan ev sahibi ekip, Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can'ın 43. dakikadaki golüyle soyunma odasına 3-0 önde gitti.

İkinci yarıda Roberto Firmino ile skor üretmeye devam eden Liverpool, Mane ve Georginio Wijnaldum'un attığı gollerle sahadan 6-1 galip ayrıldı. Konuk ekibin tek golünü 75. dakikada Daryl Janmaat kaydetti.

Haberin Devamı


6 MAYIS 2014'TEN SONRA İLK KEZ ZİRVEYE ÇIKTI
Liverpool, 2009 yılının eylül ayında Hull City karşısında aldığı 6-1'lik galibiyetin ardından ilk kez Anfield Road Stadı'nda bir takıma altı gol attı. Geçen hafta 4-2 kazandıkları Crystal Palace karşısında da fileleri havalandıran 22 yaşındaki Emre Can, kariyerinde ilk kez üst üste iki maçta gol atma başarısını gösterdi.

Watford galibiyetinin ardından puanını 26'ya yükselten Liverpool, ligde ilk sıraya yerleşti. 6 Mayıs 2014 tarihinden bu yana ilk kez liderliğe yükselen Alman teknik adam Jurgen Klopp yönetimindeki Liverpool, 916 günlük zirve özlemine son verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!