Ve Henry konuştu: 'Tekrarlayın'

Güncelleme Tarihi:

Ve Henry konuştu: Tekrarlayın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2009 00:00

Hakemi aldatarak Fransa’nın Dünya Kupası’na gitmesini sağlayan Thierry Henry, futbolseverlerin büyük tepkisi ile karşılaşınca “En adil çözüm maçın tekrar oynanması olur” dedi.

Haberin Devamı

İşte Henry'nin elle düzeltip ortaladığı pozisyon / WEB TV

Henry topun eline değdiğini kabul etti  

FRANSA’nın haksız bir golle İrlanda Cumhuriyeti’ni eleyerek Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanmasının yankıları sürüyor. Konuyla ilgili en çarpıcı açıklama, dün gol öncesi elle oynayarak hakemi aldatan Fransız futbolcu Thierry Henry’den geldi. Daha önce elle oynadığını kabul eden, ancak “Ben hakem değilim. Gerekli kararı o vermeliydi” diyen Barcelona’nın yıldız futbolcusu, dün “En adil çözümün maçın tekrar edilmesi olduğunu düşünüyorum” sözleri ile 180 derece dönmüş oldu. Fransa Milli Takımı’nın kaptanındaki bu değişimi ise, dünya kamuoyunun büyük baskısı sağladı.
Sarkozy’den özür
Karşılaşmanın üstünden 3 gün geçmesine rağmen tartışmaları hâlâ sürerken, dünyanın her yerinden İrlanda’nın emeğini çalan Henry’ye tepki yağıyor. Hatta Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy bile, Brüksel’deki Avrupa Birliği zirvesinde yaptığı açıklamada, İrlanda Başbakanı Brian Cowen’dan özür diledi. Ancak Sarkozy, maçın tekrar edilmesi fikrine katılmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Henry kupaya gitmesin

İRLANDA Milli Takımı’nın başında vatandaşları Giovanni Trapattoni olduğu için maça büyük ilgi gösteren İtalyanlar, FIFA’nın sitesini  “Henry Dünya Kupası’na katılmasın” mesajları ile kilitledi. Bununla da yetinmeyen futbolseverler, Henry ve topun elle oynanmasını görmeyen hakemler hakkında kamu davası açtı. Bu arada İngiliz müşterek bahisçilerden sonra İtalyanlar da Fransa-İrlanda maçını oynanmamış gibi görerek, yatırılan paraları iade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!