VDT Van Seyircisi İle Buluşacağı Günü İple Çekiyor

Güncelleme Tarihi:

VDT Van Seyircisi İle Buluşacağı Günü İple Çekiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2015 12:39

VAN DEVLET TİYATROSU MÜDÜRÜ ŞİİN ERGÜVEN, YAŞANAN MEVCUT SIKINTILARDAN DOLAYI TÜM OYUNLARINI ÇEŞİTLİ İLLERDE OYNAMAK ZORUNDA KALDIKLARINI BELİRTEREK, "GELECEK SEZON VAN SEYİRCİSİ VE BİZİM İÇİN ÇOK KEYİFLİ, HUZURLU BİR SEZON OLABİLMESİ İÇİN ÇABA HARCAMAKTAYIZ" DEDİ.

Van Devlet Tiyatrosu (VDT) Müdürü Şirin Ergüven, yaşanan sıkıntılardan dolayı tüm oyunlarını çeşitli illerde oynamak zorunda kaldıklarını belirterek, “Gelecek sezon Van seyircisi ve bizim için çok keyifli, huzurlu bir sezon olabilmesi için çaba harcamaktayız” dedi.
Van’da yaşanan depremlerden dolayı mevcut binası tadilata alınan ve kurulan Ertuğrul Günay Tiyatro Çadırı’nın da yetersiz oluşundan dolayı oyunlarını çeşitli illerde oynamak zorunda kalan Van Devlet Tiyatrosu Van seyircisiyle buluşacağı günü iple çekiyor. Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Şirin Ergüven, tüm çalışma arkadaşlarıyla birlikte tiyatro adına, Van halkı için başarılı ve keyifli çalışmalara imza atacak olmanın heyecanı içinde olduğunu belirtti. Van’a kendi isteğiyle ve 30 yıllık tecrübesiyle destek olmak, daha güzel, huzurlu tiyatro ortamına taşımak adına geldiğini anlatan Ergüven, “Binamızın güçlendirme ve tadilat çalışmaları hızla devam ediyor. Van seyircisi donanımlı, keyifli örnek bir sahnede oyun izlemenin keyfini yaşayacak. Bu arada Van Devlet Tiyatrosu’nun çalışmaları hızla devam ediyor. Geçen sene başlamış olan iki oyunumuz ‘Kamyon’ ve çocuk oyunumuz ‘Kurbağa Prens’ Ankara, Mardin, Rize, Trabzon, Elazığ ve Malatya illerine turneler yaptı ve seyirciyle buluştu. Turnelerimiz devam edecek. Provaları keyifle devam eden yeni oyunumuz Plinio Markos’un yazıp Ferdi Değirmencioğlu’nun yönettiği ‘Gece O Kadar Kirliydi Ki İkisi de Kayboldular’ 22 Aralık 2015 tarihinde prömiyer yapacak ve yine turne kapsamında yurdumuzun farklı illerinde seyircisiyle buluşacak. Bunun yanı sıra Akdamar Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Şenliği içinde hazırlıklar yapmaktayız. Önümüzdeki sezonun Van seyircisi ve bizim için çok keyifli, huzurlu bir sezon olabilmesi için tüm çaba harcamaktayız. Çabalarımızın boşa gitmeyeceğine tüm kalbimle inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!