Vay uyanık vay

Güncelleme Tarihi:

Vay uyanık vay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2011 00:00

Kendisini Galatasaray ve Inter’in alt yapısında oynuyor gösterip Real Madrid’e transfer ettiren(!) Mete Serdar Çoban, hiç topa vurmadan bir efsaneye dönüştü...

Haberin Devamı

BÖYLESİ ne görüldü ne de duyuldu... Kendisini futbolcu gibi göstererek her yerde “Real Madrid’e transfer olacağım” diyerek menajerler ve gazeteciler dahil herkesi aldatan futbolcunun foyasını Fanatik Gazetesi ortaya çıkardı. Fanatik Gazetesi’nden Raşit Altun ve Çağrı Davran’ın aydınlattığı bu internet efsanesinin hikayesi ise hayli ilginç. Adını bugüne kadar hiç kimsenin duymadığı, ancak Galatasaray alt yapısında, Inter’de ve West Ham United’da oynadığını iddia eden bu genci araştırmaya başlayan ikili Inter Kulübü’nü, Galatasaray Kulübü’nü ve genç milli takım antrenörlerini arayınca aldıkları yanıt hep aynı olmuş: “Biz bu genci tanımıyoruz.”

Ne kendi sitesinde ne de internetteki aramalarda futbol oynarken tek bir resmi bile olmayan Mete Serdar Çoban’ın Youtube’daki videolarında ise ilginç bir biçimde kendisi değil başka birinin görüntüleri yer alıyor.

Haberin Devamı

Arnautoviç’in fotoğrafınıgösterip “benim” dedi

Arnautoviç’in resmini kendi sitesine koyan ve Inter formalı resmim diyerek herkesi kandıran Çoban, Facebook sayfasında ise Türkiye Futbol Federasyonu’nun kendisine ilgisizliğinden yakınmış ve hangi milli takımı seçeceğine karar veremediğini belirtmiş! Oysa ne genç milli takım antrenörü Abdullah Ercan’ın ne de TFF’nin böyle bir futbolcudan haberi olmadığı ortaya çıkınca iş iyice karmaşıklaştı.

Herkesi kandırdı

Sadece Türk basınını değil Marca Gazetesi’ni bile kandıran Mete Serdar Çoban, Real Madrid’e gitme haberini İspanya’nın ünlü gazetesinde de çıkarttı. Real Madridli yöneticileri arayan Fanatik Gazetesi, İspanyol oyuncunun bu kulüple de hiç bir bağı olmadığını ortaya çıkarttı. Yani işin özü ne Inter’in, ne West Ham United’ın ne de Real Madrid’in böyle bir isimden haberi yoktu. Mete Serdar Çoban sahte Facebook hayran sayfası, sahte evraklarla herkesi kandırmıştı. Ancak foyası çok kısa sürede ortaya çıktı.

Youtube’da da zirvede

İnternetin imkanlarından sonuna kadar faydalanan Mete Serdar Çoban, ünlü sosyal paylaşım sitesi Youtube’a başka futbolcuların attığı golleri yükleyerek, görüntülerdeki kişinin kendisi olduğunu belirtmiş.  Foyasının ortaya çıkmasının ardından birçok görüntüsünün ortadan kaldırıldığı sitede, durumdan haberdar olan futbolseverler oldukça ağır tepkilerde bulunmuş.

Haberin Devamı

Afrikalı çocuklar imza kuyruğunda

METE Serdar Çoban planını öylesine iyi kurgulamış ki, çocuk yaştaki Afrikalı futbolcuların kendisinden imza alma mizanseni bile hazırlamış. Fotoğrafta yaşları 8 ila 10 yaş arasında değişen çocuklar Mete Serdar Çoban’dan imza alabilmek için sıraya girmişler (!) Mete Serdar Çoban, tıpkı Avrupalı süperstar futbolcular gibi büyük bir mütevazilik içinde çocuklara imza dağıtıyor.

Kaçak ManU’lu

Vay uyanık vay

2000-01 sezonun Şampiyonlar Ligi Finali’nde 12’nci adam olarak kadraja giren Karl Power’ı kimse farketmemişti.

METE Serdar Çoban’ın hikayesine çok benzemese de bir taraftar hınzırlığını da 2000-01 sezonu Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih karşısına çıkacak olan Manchester United yaşamıştı. İşsiz bir İngiliz olan Karl Power’ın kısa bir süreliğine Manchester United kadrosunun içine sızıp takım ile birlikte resim çektirmesiyle yaşanmıştı. Power, doğru zamanda doğru formayla sahaya sızmış, ve milyonlarca futbolseverin hayalini bir süreliğine de olsa gerçeğe dönüştürmüştü. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karl Power, şakasının iki yıllık bir planlama sürecinin sonucu olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!