Vatanım Sensin’in Leon’u kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Vatanım Sensin’in Leon’u kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2017 15:30

Teğmen Leon; “düşman” olarak görünse de aslında savaşının sadece kendisiyle olduğunu günden güne daha çok hissettiğimiz Yunan askeri olarak hayatımıza girdi.

Haberin Devamı

Kardeşinin ölümüyle birlikte dağılan aile ilişkileri ve babası Vasili’nin Leon’un omuzuna yüklediği sorumluluklarla birlikte zor bir çocukluk geçiren Leon için hayat, kendisini babasına ispatlamaktan ve içindeki tüm kırılganlığa rağmen güçlü bir asker olmaya çalışmaktan ibaret bir hal almış. Annesi Veronika, kaybettiği çocuğunun acısına bir yenisini eklemek istemediği için, her ne kadar Leon’u bu yoldan uzak tutmak istese de başarılı olamamış ve sonuç olarak Leon kendisini Türk topraklarını işgal eden bir asker olarak bulmuş.

Vatanım Sensin’in Leon’u kimdir

Piyano çalabilen ve Yunanistan’da oldukça iyi bir hayat yaşayabilecekken babası Vasili ile birlikte İzmir’de olmayı seçen Leon’un iç dünyasına indiğimiz anlar ise dördüncü bölümde arkadaşı Yorgo’yu feda etmek zorunda kaldığı anlardı. Bir yanı arkadaşını feda etmek istemese de, diğer yanı babasının kendisine dayattığı doğrularla hareket ediyordu. Ama Leon’un bunu babasının dayattığı doğrulardan uzaklaşması da çok uzun sürmedi ve vicdanı Leon’u her zamankinden daha fazla yoklamaya başladı. İnsanlar ölüyordu ve Leon, öldüren tarafta olmayı reddediyordu.

Haberin Devamı

Vatanım Sensin’in Leon’u kimdir

Vicdanı ve görevi arasında kalan Leon için onu yeni bir sınava sürükleyen bir diğer kişi de, tanıdığı tüm kadınlardan farklı ve çok güçlü olan, Hilal’den başkası değildi. Hilal’e karşı günden güne daha büyük bir hayranlık duyan Leon, Hilal’in en çok her şeye rağmen babasına karşı gelebiliyor olmasını seviyordu.

Vatanım Sensin’in Leon’u kimdir

Hilal’in idam cezasına çarptırılmasıyla birlikte Leon için “düşman” ve “savaş” kavramları iyiden iyiye değişmeye başladı. Leon, savaşın içinde yeşermeye çalışan insaniyeti Hilal’e olan aşkıyla birlikte yeniden hissetmeye başladı ve zaman içinde dilinden dökülen tek kelime “barış” oldu. Hatta içinde yaşattığı bu insani değer, onu üniformasından dahi uzaklaştırdı ve aslında hiçbir zaman o üniformaya ait olmadığını daha net bir şekilde görmesini sağladı.

Haberin Devamı

Vatanım Sensin’in Leon’u kimdir

Leon’un savaş dolu bir dünyadan sıyrılarak kendi dünyasına doğru ilerlediği, aşkın imkansızlığını tattığı ve içindeki iyiliği sunduğu hikayesinin neler getireceğini çok merak ediyoruz!

 

noluyotv.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!