Vatanım Sensin’in Hilal’i Kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Vatanım Sensin’in Hilal’i Kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2017 16:39

Hilal’i şerefli bir Türk askeri olan babası Cevdet ve ailesi ile birlikte Selanik’te yaşayan, küçük bir kız olarak tanıdık...

Haberin Devamı

Hilal’i şerefli bir Türk askeri olan babası Cevdet ve ailesi ile birlikte Selanik’te yaşayan, küçük bir kız olarak tanıdık. Mutlu bir ailenin en küçük çocuğu olan Hilal için babası vazgeçilmeziydi. Babası Cevdet’in ölüm haberiyle birlikte Hilal ve ailesi için Selanik’teki mutlu günler geride kaldı. Hilal’in annesi Azize, kardeşi Yıldız ve sonradan üvey kardeşi olduğunu öğrendiği Ali Kemal’i de yanına alarak Cevdet’in yakın dostu Tevfik’in yardımlarıyla İzmir’e doğru yola çıktı. İlk zamanlar İzmir’de her şey yolunda görünse de Yunan ordusunun şehri işgal etmesiyle birlikte Hilal için de bambaşka bir dünyanın kapıları aralandı.

Vatanım Sensin’in Hilal’i Kimdir

Haberin Devamı

Halit İkbal takma adıyla halkı bilgilendiren ve yüreklendiren yazılar kaleme alan Hilal, babasının kendisine miras bıraktığı vatan sevdasıyla beraber milli mücadele için çalışmaya başladı. Hilal; gözü pek, dürüst, vicdanlı, hiçbir şeyden korkmayan, vatanı ve özgürlüğü uğruna her şeyi feda edebilecek genç bir kadın olmuştu.

Hilal için içinde bulunduğu durum babası Cevdet’in ölmediğini ve Yunan ordusuna katıldığını öğrenmesiyle birlikte daha da zor bir hal aldı. Çocukluğunun ve kalbinde yaşattığı vatan sevdasının en birinci kahramanı olan babasıyla savaşmak Hilal için hiç de kolay olmayacaktı. Ancak bu da onu yolundan alıkoyamadı ve tüm üzüntüsüne rağmen babası Cevdet’i karşısına almaktan korkmadı. Fikirlerini söylemekten asla çekinmeyen Hilal’i ne boynuna geçirilen urgan durdurabildi ne de ölüm…

Vatanım Sensin’in Hilal’i Kimdir

Hilal vatan sevdasının yanında yeni bir duyguyla da tanışıyordu. Kendisine çok benzeyen ama ayrı saflarda yer aldıkları Leon ile aralarında, adını koyamadıkları, bir iletişim başlamıştı ve ne kadar inatlaşsalar da birbirlerine çekilmekten kaçamıyorlardı. Ama Hilal’in Leon’a karşı hislerinin aşka dönüşmesi Hilal için zordu, çünkü Hilal’in milli mücadelede idol olarak aldığı Hasan Tahsin’in katili Leon’dan başkası değildi.

Haberin Devamı

Vatanım Sensin’in Hilal’i Kimdir

 

Zaman içinde Hilal, kalbinde yeşermeye başlayan duygunun adını “aşk” koydu ve kalbinden geçenler, kaleminden dökülmeye başladı. Hilal, Leon ile birlikte cesur ve imkânsız bir aşka doğru adım attı.

Vatanım Sensin’in Hilal’i Kimdir

Hilal, dostlarından da asla vazgeçmeyen bir genç kadın… Gözlerinin önünde yaşadığı kayıplar, onu vatanına duyduğu aşka ve görev edindiği ilkelere daha da sıkı sıkıya bağladı! Hilal’in cesaret ve inanç ile örülü hikayesi bizi nereye götürecek?

 

noluyotv.com tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!