Vatanım Sensin son bölümde (sezon finali) Cevdet öldü mü?

Güncelleme Tarihi:

Vatanım Sensin son bölümde (sezon finali) Cevdet öldü mü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 09:49

Vatanım Sensin son bölümünde sezon finali heyecanı yaşandı. Başrollerini Bergüzar Korel ve Halit Ergenç'in paylaştığı tarihi dizi dün akşam 31. bölümüyle sezona ara verdi. Vatanım Sensin'in son bölümündeki her sahneyi büyük bir dikkatle takip eden izleyiciler, Cevdet'in öldüğünü düşündüren görüntülerle büyük bir şaşkınlık yaşadı. Yunan karargahının her köşesine bombalar yerleştiren Cevdet kurşunların hedefi oldu. Peki, Vatanım Sensin sezon finali bölümünde Cevdet öldü mü?

Haberin Devamı

Vatanım Sensin dün akşam yayınlanan son bölümüyle sezon finali yaptı. Perşembe akşamlarının soluksuz izlenen tarihi dizisi Vatanım Sensin'in son bölümüne Cevdet'in öldüğünü düşündüren görüntüler damga vurdu. Vatanı uğruna her şeyini feda etmeye hazır olan General Cevdet, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılacağı Ankara'ya zeval gelmemesi için zekice bir plan kurdu. Yunan karargahının her köşesine bombalar yerleştiren Cevdet'in yaptığı fedakarlık duygu seli yaşattı. Nefes kesen bir bölümle ekran macerasına ara veren Vatanım Sensin'in son bölümü ardından en çok sorulan soru 'Cevdet öldü mü?' sorusu oldu. 

VATANIM SENSİN SEZON FİNALİNDE NELER YAŞANDI? CEVDET ÖLÜYOR MU?

Cevdet’in zekice kurguladığı plan sonrasında Yunan Ordusu Kumandanı Vasili, Yunan Ordusu’na ihanetten tutuklanır. Cezası İzmir meydanında infaz olacaktır. İnfaz kararı başta Veronika ve Leon olmak üzere büyük şaşkınlık yaratır. Leon, babası Vasili’nin İzmir’e ilk geldiği günden beri karşı olduğu kuvvacıları neden koruduğunu anlayamaz. Aradığı cevap, annesi Veronika’da saklıdır. Veronika, Ali Kemal’in çocuğu olduğunu iftiraf eder. Ali Kemal, yıllar önce kaybettikleri oğulları Dimitri’den başkası değildir. Bu hakikat, Leon’u da oldukça şaşırtır. Vasili, Ali Kemal’i korumak için kendi canını tehlikeye atmıştır.

Haberin Devamı

Leon ise Cevdet ve Yunan Ordusu’na olan inancını kaybettiğini dile getirir. Artık Yunan Ordusu’nun bir mensubu olmadığını belirten Leon, önemli bir karar aşamasındadır. Ali Kemal’in oğlu olduğunu öğrenen Veronika ise Azize’nin kapısını çalar. Yıllar önce kaybettiği oğlunu yeniden kazanmak isteyen Veronika, Azize’nin de kendisine yardımcı olmasını ister.

Mustafa Kemal Paşa’dan aldığı emir doğrultusunda Cevdet, Azize’ye Yunan Ordusu’ndaki görevini sonlandıracağını müjdeler. Azize ve ailesi tarafından büyük sevinçle karşılanan havadis, Ankara’ya gitmeleri yolundaki en büyük engeli de kaldıracaktır. Lakin Azize’nin aldığı mektup, Cevdet ve ailesini büyük bir tehlikenin beklediğinin habercisidir.

İngiliz Charles Hamilton ise Tevfik’e yeni bir vazife verir. Bu vazife; Mustafa Kemal Paşa’ya düzenlenecek bir suikasttir. Suikastin şifrelerini çözen Yüzbaşı Yakup, Cevdet’i bu konuda uyarır. Derhal harekete geçmeleri gereken Cevdet, Mustafa Kemal Paşa’nın hayatının ve Ankara’daki Meclis’in açılması gerektiğinin önemini bilmektedir.

Haberin Devamı

General Cevdet bu uğurda taarruz planlarını paylaşabilme söylemiyle Yunan komutanları bir araya toplamıştır. Vatanın selameti için harekete geçecek olan General Cevdet'in tek planı, Yunan karargahını oracıkta yok edip Ankara'nın yükünü azaltmaktır. Nitekim General Cevdet bunu gerçekleştirmiş ve bu kutlu yolda, vatanı ve milleti için şehadet şerbetini içme yolunda  kendisini feda etmekten çekinmemiştir. 

BAKMADAN GEÇME!