“Vatanım Sensin” bu akşam başlıyor

Güncelleme Tarihi:

“Vatanım Sensin”  bu akşam başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2016 14:16

Yapımını O3 Medya’nın, yönetmenliğini Yağmur ve Durul Taylan’ın üstlendiği, Halit Ergenç, Bergüzar Korel ve Onur Saylak’ın başrolleri paylaştığı yılın merakla beklenen dizisi “Vatanım Sensin”, bu akşam Kanal D’de başlıyor.

Haberin Devamı

Güçlü oyuncu kadrosunun yanı sıra prodüksiyonuyla da dikkat çeken “Vatanım Sensin”, 25 hafta süren hazırlıkların ardından bu akşam izleyici karşısına çıkıyor.
İşgal günlerinde parçalanan bir ailenin yeniden bir araya gelme hikayesiyle izleyiciyi ekrana kilitleyecek olan dizinin gerçekçi olabilmesi için her detay inceden inceye düşünüldü.

“Vatanım Sensin”  bu akşam başlıyor


FİGÜRANLAR İÇİN 2000 ASKERLER İÇİN 1000 KOSTÜM HAZIRLANDI

Büyülü ve unutulmaz bir aşkın işgal gölgesinde ayakta kalma mücadelesini anlatan “Vatanım Sensin”in Selanik’ten İzmir’e uzanan şehir sahnelerinde kullanılmak üzere sadece figürasyon için 2 bin parça kostüm hazırlandı.

Haberin Devamı

İşgal sahnesinde kullanılmak içinse Türk ve Yunan olmak üzere iki ayrı grup halinde toplamda bin adet asker üniforması dikildi.

YENİ BAŞTAN  ŞEHİR İNŞA EDİLDİ

Türkiye’nin ve İzmir’in yaşadığı işgal günlerini izleyiciye yeniden yaşatacak sahnelerin çekimleri, İstanbul’da kurulan dev platonun yanı sıra yine İstanbul, İzmit, Ayvalık ve İzmir’de, dönemin dokusuna göre seçilen ve döneme uygun olarak çekime hazırlanan mekanlarda yapıldı.
25 haftalık çalışma sonucunda, geçmiş yılların şehir ve binaları aslına uygun olarak neredeyse yeniden inşa edildi.

Haberin Devamı

“Vatanım Sensin”  bu akşam başlıyor


1900’lü yılların Selanik’i, İzmir’i, Kordon’u, Kemeraltı’sı, sokakları, dükkanları, İzmir’in en görkemli köşkü, binlerce askerin yaralarının sarıldığı hastane, tutsak düşen kahramanların tutulduğu kamp ve şehrin kaderini belirleyen kararların alındığı karargah, “Vatanım Sensin” için baştan kuruldu. Bu çalışmalarda 250 kişilik bir ekip görev aldı.

“Vatanım Sensin”  bu akşam başlıyor

 

SAVAŞ SAHNESİ İÇİN DEV PRODÜKSİYON

Binbaşı Cevdet’in hayatını tamamen değiştiren savaş sahnesinin prodüksiyonu için set ekibi 2 hafta boyunca titizlikle çalıştı.
Provalar dahil 5 günde tamamlanan çekimlerde, ekibe dünya çapında büyük yapımların akrobasi gerektiren at sahnelerinde görev alan Kazak eğitmenler eşlik etti.
Özel olarak Kazakistan’dan gelen eğitmen ve dublörler, çekimlere 15 gün kala atları söz konusu sahneye hazırlamaya başladı. Veteriner karavanı ile branşı atlar olan veteriner ekiplerinin de hazır bulunduğu dizi setinde, çekimler boyunca hiçbir at zarar görmedi.
Bu arada savaş sahnelerinin özel efektlerinin hazırlıkları da 6 ayda tamamlandı.

Haberin Devamı

“Vatanım Sensin”  bu akşam başlıyor

NELER YAPILDI KİMLER GÖREV ALDI

İnşa çalışmalarında, 250 kişilik bir ekibin geceli gündüzlü çalışmasıyla neredeyse yeni bir şehir inşa edildi. 3 bin metrekarelik Arnavut kaldırımının yanı sıra 70 adet fasat (ön cephe), 3 mahalle, 1 konak, 1 köşk, 1 hastane (10 odalı), 1 garnizon (5 odalı), 1 meyhane, 1 esir kampı, 5 oda, 20 dükkan yapıldı. Bu çalışmaları yürüten 250 kişilik ekibin içinde sanat yönetmeni, 5 mimar, 5 iç mimar, 10 heykeltıraş, 4 grafiker, 30 demirci, 50 marangoz, 25 boyacı ve  20 beton ustası da yer aldı.

“Vatanım Sensin”  bu akşam başlıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!