Vatanım Sensin 8. bölüm fragmanında Atatürk'ten çağrı geliyor

Güncelleme Tarihi:

Vatanım Sensin 8. bölüm fragmanında Atatürkten çağrı geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2016 10:46

Vatanım Sensin yeni bölüm fragmanı Atatürk'ün tarihi Sivas Kongresi öncesinde silah arkadaşları ile paylaştığı mektubun canlandırıldığı sahneleriyle sosyal medyada gündem oldu. Başrollerini Bergüzar Korel ile Halit Ergenç'in paylaştığı Vatanım Sensin'in yarın ekrana gelecek olan 8. bölümünde Atatürk ve silah arkadaşlarından gelen Amasya Genelgesi ile halka çok önemli bir çağrı yapılıyor. İşte, uzun süre konuşulacak olan Vatanım Sensin 8. bölüm fragmanı ve detaylar!

Haberin Devamı

Kanal D ekranlarının herkes tarafından ilgiyle takip edilen dizisi Vatanım Sensin 8. bölüm fragmanıyla Türk tarihinin en önemli olaylarından birini bir kez daha gündeme taşıdı. Mustafa Kemal tarafından hazırlanan ve ulusal egemenliğe dayanan ilk kuruluş belgesi olan Amasya Genelgesi, yurdun dört bir tarafına ulaştırılıyor. Tarihi dizinin olay yaratacak olan 8. bölümü perşembe akşamı ekranlarda olacak. 

Vatanım Sensin dizisinin yeni bölümünde Amasya Genelgesi ile halka çok önemli bir çağrı yapılacak. Başrollerini Bergüzar Korel ile Halit Ergenç'in paylaştığı Vatanım Sensin 8. bölüm fragmanında Türk halkına birlik çağrısı yapılılıyor. Dizinin yeni bölümünde Atatürk ve silah arkadaşlarından gelen Amasya Genelgesi ile halka çok önemli bir çağrı yapılıyor. Çağrıyı okuyan Hilal, gözyaşlarını boğuluyor! İşte, tarihe damga vuran genelgeyi bir kez daha anımsatan Vatanım Sensin yeni bölüm fragmanı ve son bölümde yaşananlar!

Haberin Devamı

SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI

Cevdet'i bir kez daha kaybetmekle yüzleşen Azize, bu kez mantığıyla değil duygularıyla hareket eder ancak sevinci kısa sürecektir. Ne pahasına olursa olsun silahlara ulaşmak isteyen Cevdet'in verdiği karar, hem Cevdet'i hem de arkasından oyunlar çeviren Tevfik'i çok daha güç durumda bırakmıştır. Şimdi ölüm her ikisinin de ensesindedir.

Eftelya'nın ayağına dolanacağını anlayan Tevfik, önlemini alır ancak yağmurdan kaçarken doluya tutulur. Cevdet, büyük sırrının açığa çıkma ihtimaliyle karşı karşıya gelirken, bu kez ölümle burun buruna gelen Azize olur.

DİZİNİN KONUSU

Azize üç çocuğu ve kayınvalidesi ile zorlu bir mücadelenin içinde bulur kendini... Canından çok sevdiği kocasının yokluğuyla ve savaş yıllarının zorluklarıyla mücadele ederek yetiştirir çocuklarını.

1919 yılında, Yıldız güzeller güzeli, gözü yükseklerde bir genç kız, Hilal ise memleket sevdalısı mücadeleci bir genç kız olmuştur. Ali Kemal ise gönlündeki aşk acısıyla ve kendisine dair öğrendiği hazin sırla yaşamaya çalışan serseri bir mayın gibidir. Azize her birinin dertleriyle uğraşmaya çalışırken, İzmir’in Yunanlılar tarafından işgal edileceği haberi ile sarsılırlar. Oysa bu işgal onlara yıllar önce kaybettikleri birini geri getirecektir. Ama hiç ummadıkları bir şekilde...

Haberin Devamı

Üst üste mağlubiyetle biten savaşlardan yorgun düşmüş bir milletin, en son ve en büyük sınavına hazırlandığı 1919 senesinin baharı, Azize ve Cevdet'in de hayatlarında yeni bir dönemi başlatacaktır.

Görünür ve görünmez düşmanların gölgesinde, yolları tekrar kesişecek, hayatları bu kesişme yüzünden alt üst olacaktır. Zaferler ve mağlubiyetler görecekler, ayrılıklar ve kavuşmalar yaşayacaklar, umudun ve buhranın ateşiyle yanacak ve gerçek sevginin, gerçek vefanın, gerçek ihanetin ne olduğunu öğreneceklerdir. Cevdet ve Azize'nin hikayesi, küllerinden doğan yepyeni bir ülkenin kaderiyle bir yazılacaktır.

Vatanım Sensin ; Savaşın acımasız ortamında vazifeleri ve vicdanları arasına sıkışanların, aşklarını yine de yeşertmeye çalışanların,  her şeye rağmen bir arada kalmaya gayret eden bir ailenin, esaretten özgürlüğe doğru çıkılan amansız bir yolun hikayesidir bu... 

BAKMADAN GEÇME!