Vatandaşlara sedye taşıma brifingi

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşlara sedye taşıma brifingi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 15:27

 Vatandaşlara sedye taşıma brifingi

Haberin Devamı

 

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da seyir halindeki otomobil freni boşalınca refüjü aşıp kaldırımdaki 36 yaşındaki Neşe Uçar'ın yaralanmasına neden oldu. Kaza yerine gelen 112 doktoru sedyeye aldığı hastanın nasıl taşınması gerektiğini vatandaşlara mini bir brifingle anlattı.

Olay, öğle saatlerinde Muratpaşa İlçesi Fahrettin Altay Caddesi üzerinde meydana geldi. Vakkas Yakut idaresindeki otomobil, virajı alırken freni boşaldı. Kontrolden çıkan otomobil refüjü aşarak önce karşı yola, ardından Mark Antalya Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu kaldırıma çıktı. Kaldırımda yürüyen 36 yaşındaki Neşe Uçar'a çarparak yaralanmasına neden olan otomobil, yaklaşık 30 metre sonra durabildi.

Kazayı görenler önce 112'yi, ardından polisi aradı. Kısa sürede kaza yerine gelen sağlık ekibi, ayağı kırılan Neşe Uçar'a müdahale etti. Uçar sedyeye alındıktan sonra 112 Acil Yardım doktoru Sezai Öktem, sedyeyi taşımak için hazırlanan vatandaşlara mini bir brifing verdi. Hastanın sedyeyle nasıl taşınması gerektiğini anlatan Dr. Sezai Öktem, “Arkadaşlar, hastayı taşımanın da teknikleri var. Eğer bu teknikleri uygulamazsak hastayı düşürebiliriz. Sizler yaralının baş, sizler de ayak kısmında sırtınız dik, bacaklarınız bükülü olarak sedyenin yan kısımlarında çömelmelisiniz. Sedyenin sapından tutun ve benim 'yukarı' komutumla sedyeyi kaldırın. Sedyenin sol tarafından tutan arkadaşlar sol, sağ tarafındakiler sağ adımlarıyla yürümeye başlamalı. Hastanın başı gidiş yönünde olmalı. Böyle yaparsak kazazedeyi sedye faciasından kurtarabiliriz" dedi.

Anlatılanları dikkatle dinleyen vatandaşlar ise söylenenleri harfiyen uyguladı ve hastayı ambulansa taşıdı. Neşe Uçar, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!