Vatandaşlara 'AFAD Gönüllüsü' olun çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşlara AFAD Gönüllüsü olun çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 13:08

Vatandaşlara 'AFAD Gönüllüsü' olun çağrısı

Haberin Devamı

 

 

OSMANİYE İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Serhat Bulut, vatandaşlara çağrıda bulunarak, "Olası bir afet ve acil durumda içinizdeki kahramanı açığa çıkarmak için siz değerli vatandaşlarımızı AFAD Gönüllüsü olmaya davet ediyoruz" dedi.
'O Kahraman Benim' kampanyası kapsamında düzenlenecek olan eğitimler ve tatbikatlar ile vatandaşlarla iç içe bir afet ve acil durum yönetim sistemini hayata geçirilmesi hedeflenirken, eğitimlerini tamamlayan AFAD gönüllülerinin ise profesyonel ekiplere destek olmak üzere sistemdeki yerini alması planlandığı kaydedildi.
İl Müdürü Serhat Bulut, "Afet faaliyetlerinde, afet nedeniyle kaybolan kişilerin aranması, enkaz altında mahsur kalanların kurtarılması, yiyecek ve içecek hazırlanması ve dağıtılması, afetzedelere giyecek dağıtılması, evsiz kalanların çadırlara yerleştirilmesi için çadırların kurulması, kurtarılan afetzedelere ilk yardım yapılması, gerektiğinde, çalışma yapılan enkazın çevre güvenliğinin sağlanması gibi çalışmalarla devletin resmi güçleri yanında ve eş güdümünde 'AFAD Gönüllüsü' olmanız için sizleri bekliyoruz. Siz de AFAD Gönüllüsü olun yalnızca sevdiklerinizin değil herkesin kahramanı olun" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!