Vatandaşlar 'kırmızı düdük'ten memnun

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşlar kırmızı düdükten memnun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2018 12:17

Vatandaşlar 'kırmızı düdük'ten memnun

Haberin Devamı

 

Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 'kırmızı düdük' uygulaması için durdurulan araçlardaki çocuklara kırmızı düdük, şapka ve tişört dağıtıldı. Vatandaşlar uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.
Kurban Bayramında trafik kazalarının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın başlatmış olduğu 'kırmızı düdük' uygulaması Antalya'da uygulanmaya devam ediyor. Konyaaltı ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde uygulama yapan trafik polisleri, durdukları araçlarda bulunan çocuklara kırmızı düdük verdi. Polisler çocuklara, araçta sürücü hızlı gittiğinde ve telefonla konuştuğunda düdüğü öttürmelerini söyledi.
Trafik uygulaması için durdurulan aracın sürücüsü Cüneyt Hünkar, uygulamadan memnun olduğunu söyledi. Hünkar, "Kırmızı düdük uygulamasının çok iyi bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Bütün vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaya davet ediyorum. Özellikle böyle kritik bayram yolculuklarında, kurallara ne kadar fazla uyarsak kaza ihtimalini o kadar azaltırız. Herkesi kırmızı düdük uygulamasına ve kurallara uymaya devam ediyorum" dedi.
Polis memurlarının kırmızı düdük verdiği çocuklardan Kübra Aygördü, "Kırmızı düdük çok güzel bir uygulama. Herkesin kurallara uyması gerekiyor. Çünkü bazı kazalarda emniyet kemerlerini takmayanlar çok fazla zarar görüyor. Lütfen herkes emniyet kemerini taksın ve kurallara uysun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!