Vatandaşın sağlığı için kamu kurumlarında ilaçlama yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşın sağlığı için kamu kurumlarında ilaçlama yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 14:30

Vatandaşın sağlığı için kamu kurumlarında ilaçlama yapıldı

Haberin Devamı

İSTANBUL,(DHA)- HAVA sıcaklığının normallerin üzerinde seyretmesi hayatı olumsuz şekilde etkiledi. Vatandaşı bunaltan sıcaklar, zararlı böceklerin türemesine de neden oldu. Bağcılar Belediyesi ise böceklerin türememesi için yıl boyunca yaptığı ilaçlamayı artırdı. Bu yılın Mayıs ayında başta okullar olmak üzere 83 kurumu ilaçlayan Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, son iki ayda 112 kamu kurumunu dezenfekte etti.

Sıcaklarla orantılı olarak artan haşere, pire ve kene gibi zararlı böcekler sağlık yönünden tehlike saçıyor. Bağcılar’daki çok sayıda kamu kurumu da olası bir olumsuzluğa karşın belediyeden ilaçlama talebinde bulunuyor. Her yıl rutin olarak devlet dairelerini ilaçlayan Bağcılar Belediyesi Sağlık Müdürlüğü ekipleri, dezenfekte talepleri artınca ilaçlama çalışmalarına ağırlık verdi.

RESMİ DAİRELER DİP KÖŞE İLAÇLANIYOR

Yoğun çalışma programına giren ekipler, resmi daireleri dip köşe ilaçlayıp zararlı böceklerden arındırmaya başladı. İlaçlama çalışmalarında insan sağlığına zararı bulunmayan ilaçlar kullanılırken, ilaçlama profesyonel araçlar yardımıyla yapılıyor.

2 AYDA 112 KAMU KURUMU İLAÇLANDI

Çalışmanın yoğunluğu istatistiklere de yansıdı. 2017'nin Mayıs ayında 83 devlet dairesini ilaçlayan ekipler son 2 ayda bu sayıyı 112'ye çıkardı. Belediye tarafından yapılan açıklamada bu kurumlardan 40'ının okul, 26'sının cami, 10'unun Kuran Kursu, 36'sının da diğer devlet daireleri olduğu belirtildi.   

(FOTOĞRAF)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!