Vatandaşa ucuz doğalgaz için önemli karar

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşa ucuz doğalgaz için önemli karar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2015 10:24

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK), doğalgaz fiyatının ucuzlamasının önünü açacak bir karar geldi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: “Kurulumuz tüketicilerin daha ucuza doğal gaz temin etmesini sağlayacak bir karara imza attı. Artık 69 doğal gaz dağıtım şirketi tüm gaz ihtiyacını BOTAŞ üzerinden karşılayabilecek” dedi.

Haberin Devamı

4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu gereği doğal gaz dağıtım şirketlerinin ihtiyaçlarının en fazla yüzde 50’si  BOTAŞ’tan karşılanabiliyordu. EPDK Başkanı'nın açıkladığı karar, doğalgaz dağıtım şirketlerinin ihtiyaçlarının tümünü BOTAŞ'tan karşılamasının önünü açıyor. 

Vatandaşa ucuz doğalgaz için önemli karar

EPDK Başkanı Yılmaz: “Bazı şirketlerin geri kalan kısmı pahalı şekilde tedarik ederek bunu tüketiciye yansıttığını tespit ettik ve vakit kaybetmeden gerekli adımı attık. Aldığımız kararın ardından pahalı gaz tedarik etmenin bir bahanesi kalmadı” dedi.Yılmaz şöyle dedi: 

“Kanun’dan aldığımız yetki ile önemli bir karar aldık. Dağıtım şirketleri için en ucuz kaynak gazını temin etmenin yolunu açtık. Dağıtım şirketleri artık ihtiyaçlarının yüzde 50’sini değil, tamamını -yani yüzde 100’ünü- BOTAŞ’tan temin edebilecek. Ancak EPDK’nın işi burada bitmiyor. Dağıtım şirketlerinin BOTAŞ’a vaktinde başvurup ucuz doğal gaz temin etmesi ve vatandaşımıza da en ucuz doğal gazı satmasını takip edeceğiz. BOTAŞ’tan ucuz doğal gaz almak varken pahalı gaz tedarik edip vatandaşa pahalı doğal gaz satılmasının önüne geçeceğiz”

Haberin Devamı

Bu karardan hem tüketicinin hem de dağıtım şirketlerinin karlı çıkacağını vurgulayan Başkan Yılmaz: “Kurum olarak önceliğimizin tüketici olduğunu hep vurguluyorum. Bu noktada dağıtım şirketlerine önemli görevler düşüyor. Kendilerine yazı göndererek BOTAŞ’tan daha ucuzu gaz almak varken pahalı tedarikçilere yönelmemeleri gerektiğini vurguladık. BOTAŞ’tan yapılacak alımlar ile ilgili başvurularda gerekli özeni göstermeleri gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!