Vatandaşa hizmet işte böyle olur

Haberin Devamı

GEÇENLERDE bir arkadaşım, AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait’le ilgili basın notu ulaştırdı. Şöyle bir baktım, yazılanları okudum, nasıl  mutlu oldum bilemezsiniz! Hizmet dediğiniz işte böyle olur herhalde. “Sayın Sait’in bu basın notundan haberi var mıdır? Ayrıca, böyle bir haber çok mu gereklidir” diye de düşündüm. İzinsiz haber servisi yapılmamıştır sanırım. Basın notunun iftar çadırıyla ilgili bölümünü, dokunmadan ve fotoğrafıyla iletiyorum. Bakın, okuyun, karar sizin:
Vekilden torpilli kepçe
AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ve eşi Sevilay Sait, AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı’nın iftar çadırında vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. Vekil Sait, iftar çadırında dağıtılan yemekleri az bulunca dayanamadı, yerinden kalkıp, ‘millet otursun vekili hizmet etsin’ dercesine kepçeyi alarak çorbaları dağıtmaya başladı. Kepçeleri bol bol dolduran Sait’e yemek bekleyen çocuklardan teşekkür geldi. Milletvekilinden yemek alan vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemediler. Kepçelerin tıka basa dolduğunu gören İlçe Başkanı Kadir Uçar, ‘vekilden millete torpilli kepçe’ diye bağırınca vatandaş gülmekten kendini alamadı.
Sait’in vatandaşla iftar yapmasına, bol kepçe yemek dağıtmasına kesinlikle itirazım yok. İtirazım yalnızca bunun reklam aracı olarak kullanılmasına.
NOT: Rifat Sait’in internetteki facebook ve massenger hesaplarının şifresinin ele geçirilip, bazı arkadaşlarının dolandırıldığı haberleri çıktı. “Geçmiş olsun” dileklerimi iletiyorum.
Ayrıca, TBMM Dışileri Komisyonu üyesi olan Sait’in çabasıyla 45 havaalanı ve 18 sınır kapısına EXPO İzmir logosunun konulacağını da buradan duyuruyorum.

Haberin Devamı

Vatandaşa hizmet işte böyle olur

Kutsal ayla ilgili zorunlu bir tekrar
RAMAZAN ayında gösterişli iftarlara karşı olduğumu bir hafta önce yazdım. “Gösterişli iftarlardan, reklam kokan yardımlardan, ‘Bu yetkili burada, o etkili orada iftar yaptı’ gibi, ‘Lutfettiler gittiler de oradakileri ihya ettiler’ mesajı veren haberlerden kaçınmak gerek. Herkes elinden gelen yardımı yapmalı, ama reklamdan kaçınarak” demiştim.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in, “İftar çadırlarının gayesinin dışına çıkarılmasına izin vermeyelim. Başlangıcı tamamen güzel bir düşüncenin ürünü olarak yoldan geçenlerin ve yolda kalanların bir çorbayla iftarını açmasıyla ilgili kurulan çadırların son zamanlarda bu gayenin dışına çıkarak bir gösteri aracına dönüştürülmemesine özellikle kamu hizmeti yapanların dikkat etmesi gerekir” öğüdüne yer vermiştim.

Haberin Devamı

Fitre ve zekatla konukevine harç
BİR destek çağrısı iletiyorum. Geçtiğimiz günlerde haber olarak okudunuz gazetelerde. Ama ben ısrarla yineliyorum.
Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Hastanesi Kurma ve Geliştirme Vakfı (KİTVAK), herkesin desteğiyle Ege Üniversitesi’ne Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi ile hasta ve yakınları için konukevi kazandırmıştı. Şimdi de Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde hasta ve yakınlarına konukevi yapımı için harekete geçildi. Ekim ayında temel atmayı planlanıyor. Vakıf Başkanı Ramazan Soncul, hayırseverlerler destek istedi, fitre ve zekatları beklediklerini bildirdi, “Vakfımıza yapılacak en küçük yardım bile ikinci konukevimize harç olacak” dedi.
Hayırseverler, Halk Bankası Konak Şubesi 16000008 nolu KİTVAK hesabına, (IBAN NO: TR74 0001 2009 7340 0016 0000 08) fitre ve zekatlarını yatırabilir. Ayrıca dileyenler ikinci konukevinden 15 bin lira bağış karşılığı oda isim hakkı alabilir, sevdiklerinin adını veya anısını yaşatabilir.

Haberin Devamı

Vatandaşa hizmet işte böyle olur

Mavişehir’in koku sorunu
MAVİŞEHİR Albayrak Sitesi 1. etapta ikamet etmekteyim. Sitede oturmaya başladığımız 3 yıldan beri, özellikle yaz aylarında, zaman zaman muhtemelen lodosun etkisiyle artan yoğun bir kanalizasyon-lağım kokusu yüzünden cam açıp oturmak mümkün olmamaktadır. Ayrıca, muhtemelen banyolardaki giderlerden de koku geri tepmektedir. Geçen sene de gerek site yönetimi, gerek benim şahsi İzmir Belediyesi’ne şikayet başvurumuz olmuş, bize sorunun teknik ekipçe giderildiği, proje hazırlanacağı söylenmişti. Bu yanıttan bir yıl sonrasında dahi değişen bir şey olmamış ve koku dayanılmaz hal almıştır. Site yönetimi, kendilerine çok yakından geçen büyük kanalizasyon sisteminin geri tepmesinden kaynaklandığı bilgisinin verildiğini söylüyor. Mavişehir gibi İzmir’in gözbebeği olan ve milyon liralık evlerin, sitelerin bulunduğu semte bu altyapı ve yetersiz belediyecilik yakışmamaktadır. Sıra vergiye gelince hemen toplamayı bilen belediyenin bir an önce bu ayıba son verip sorunun giderilmesi için gereğini yapmasını ve katkınızı rica ederim.
Dr. Göktuğ Faik ÖNDER

Haberin Devamı

Hatundere’de bir saat bekleniyor
GEÇENLERDE İZBAN’daki bazı olumsuzlukları sevgili Cafer Yarkent’in ağzından aktarmıştım. O yakınma yayımlanınca kısa bir not aldım, iletiyorum:
Hatundere İstasyonu’nda, 752 numaralı Hatundere-Helvacı-Türkelli ESHOT otobüsü neredeyse saatte bir kalkıyor. 20-30 dakika değil. Tam 50-55 dakikada bir. Üç köyün halkı bekliyor. ESHOT’a defalarca müracaat ettik, ama netice yok.

Mehmet ŞEKERCİLER

Yazarın Tüm Yazıları