Vatandaşa biraz özen

DÜN ailece bizi ve akrabalarımızı mağdur eden bir olayı paylaşmak istiyorum.

Anadolujet’in son zamanlarda popüler olan, ‘Anadolujet uçmayan kalmasın’ sloganı çınladı kulaklarımda.
86 yaşındaki anneannemizi Ankara’dan Samsun’a yolcu etmek için Esenboğa Havalimanı’nın Giriş Kapısı olan D Kapısına arabamızı park ettik. Yaşı ve kilosu itibariyle anneannem çok zor yürüyebildiği için güvenlikten geçerek kontuar gişesine kadar zorla yürüdük. Daha önceden talep ettiğimiz tekerlekli sandalyenin getirilmesini istedik 10-15 dakika anneannem ayakta beklemek zorunda kaldı, kendini yere bırakmak üzereyken tekerlekli sandalye geldi. Beklerken bir yolcu grubunun da aynı şekilde şikayet ettiğine şahit olduk. Aynı sorumsuzluk Samsun Meydanı’nda da yaşanmış. Uzunca bir yolu anneannem yürümek zorunda kalmış ve eli ayağı titremiş.
Sonradan öğrendik, bu tür hizmetleri Anadolujet eski firmadan alarak yeni bir firmaya vermiş.
Anadolujet yöneticilerine soruyorum. Siz hangi incelemeleri yaparak bu durumlara meydan veriyorsunuz? Yolcuların bu şekilde mağdur olmaması için ne gibi önlemler alıyorsunuz?
Anadolujet’in ‘uçmayan kalmasın’ sloganı, ‘mağdur olmaya kalmasın’ sloganına hızla koşmakta haberiniz olsun.
Av. Burçin Tarkan SÖZER

Ankara Trafik Komisyonuna ‘tek yön’ önerisi


ANITTEPE-Yücetepe Mahallesi, devlet dairelerin yoğunluğu nedeni ile hafta içi sokakların park eden araçlar ile dolu olduğu bir mahalledir. Bizler 87. ve 88. sokaklarda oturan mahalle sakinleri tek yön çilesinden dolayı araçlarımızla evlerimizin otoparkına girmekte zorlanıyoruz. 87. Sokak ortasından bölünmüş olarak gidiş ve geliş olarak kullanılıyor. Fakat problem yaratan 88. Sokak; 85. Cadde yönünden 91. Sokak istikametine tek yön olarak kullanılıyor. 87. ve 88. Sokak trafik akış yönleri parelel olarak aynı olduğundan 88. Sokağın sağında ve solunda oturmakta olan Emekli Subay Evleri sakinleri araçları ile otoparklarına zorlukla girebiliyor. 91. Sokağın trafik akış yönü 88. Sokağa doğru tek yön olarak kullanılıyor. 88. Sokağın trafik akış yönünün 91. Sokaktan 85. Caddeye doğru ‘tek yön’ olarak değiştirilmesinin problemimizi çözeceğini ve tek yön ihlallerini ortadan kaldıracağı kanaatindeyim.
Ankara İl Trafik Komisyonu ile İlgili kuruluşların yerinde inceleme yaparak konuya çözüm getirilmesini bekliyoruz.
H. GİRGİN

KISA... KISA...KISA...


- 1995 yılında noter kanalı ile satışını yapmış olduğum araca şimdi 2006/2011 dönemi için Motorlu Kara Taşıt Vergisi istiyorlar. 16 senedir bu aracın muayenesi, vergisi, ne oldu? Yorumu size ait...
Mehmet ÖZDEMİR-KEÇİÖREN

- ZUHAL Baysar’ın ‘Derin’ adlı resim sergisi 22 Nisan-5 Mayıs tarihlerinde Galeri Soyut’ta izlenebilir. (www.galerisoyut.com.tr)

- BİLİM ve Ütopya Söyleşileri’nin ‘Gazi Mustafa Kemal ve Cumhuriyet Ekonomisinin İnşası’ konulu toplantısı bugün 18.30’da Dr. Serdar Şahinkaya’nın (AÜ SBF) görsel sunum ile yapılacak.
Yazarın Tüm Yazıları