Vatandaş istemedi belediye mühürledi

Güncelleme Tarihi:

Vatandaş istemedi belediye mühürledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 18:01

Ege Mahallesi’nde, önceki gece dikilen baz istasyonu, mahallelinin tepkisi üzerine Mamak Zabıtası tarafından izinsiz olduğu gerekçesiyle mühürlendi. Vatandaşlara destek veren CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Tırpancı, “CHP Grubu olarak, Ankara genelinde vatandaşın ortak kullanım alanına kurulan baz istasyonlarının kaldırılması için dava açacağız” dedi.

Haberin Devamı

Mamak’a bağlı Ege Mahallesi’nde, Natoyolu Caddesi’ndeki orta refüje, bir GSM şirketi tarafından önceki gece baz istasyonu dikildi. İstasyonu gören mahalle sakinleri, sabahın erken saatlerinde bölgede toplanıp duruma tepki gösterdi. Mahallenin baz istasyonunun kaldırılması için yaptığı eyleme, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Tırpancı, Mamak Belediye Meclis’inin CHP’li üyesi Yusuf Sağlık ve Ege Mahallesi Muhtarı Ali Kahraman da destek verdi. Yaklaşık 2 saat süren eylemin ardından bölgeye gelen Mamak Belediyesi Zabıtası ekipleri, baz istasyonunu izinsiz olduğu gerekçesiyle mühürledi. Mahallede baz istasyonu istemediklerini belirten vatandaşlar, “Halk sağlığıyla oynanmasını, yeşil alanların işgal edilmesini istemiyoruz. Gece dikilen istasyona mührü vurdurduk ama tepkimiz devam edecek. Mührün kırılmaması ve baz istasyonunun kaldırılması için eylem yapacağız” dedi. 

Haberin Devamı

‘30 İSTASYONU DURDURDUK’

Mamak Belediye Meclisi Üyesi Sağlık ise, şöyle konuştu:  “İletişim sorununun çözülmesini istiyoruz ama okul, yeşil alan, kaldırım gibi halka ait yerlerde ticaret yapılmasını istemiyoruz. buna karşıyız. İlçede şimdiye kadar 30’a yakın yerde baz istasyonu kurulmasını durdurduk. Bu baz istasyonuna da halk mührü vurdu. Yetkililerin, halkın sağlığıyla oynamasını istemiyoruz. Mücadeleye devam edeceğiz.”

‘BAZ İSTEMİYORUZ’

Öte yandan Ege Mahallesi Muhtarı Ali Kahraman da, baz istasyonunun kaldırılması için dava açacaklarını belirterek şunları söyledi:
“Vatandaşın kullanım alanı olan yeşil alana dikilen bu baz istasyonunun kaldırılması için halk olarak dava açacağız. Şirketler, belediyenin bile yetkisini aşan yeşil alana baz istasyonu dikiyor. Önemli olan yeşili ve sağlığımızı korumak. Kimsenin, çocuklarımızın sağlığına zarar vermeye hakkı yok. Konuyu yargıya taşıyacağız. Vatandaş olarak buraya baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz.”

CHP YARGIYA TAŞIYACAK

CHP Grubu olarak, Ankara genelinde ‘Düzenleme Ortaklık Payı’ olarak adlandırılan okul, ibadet ve yeşil alanlar ile kaldırımlara baz istasyonu dikilmesine karşı olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Emin Tırpancı da, şu ifadeleri kullandı:
“Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2007 ve 2010 yıllarında aldığı kararlar ile ‘Düzenleme Ortaklık Payı’ dediğimiz vatandaşın ortak kullanım alanı olan okul, ibadet ve yeşil alanlar ile kaldırımların kullanım hakkı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na devredilmiş. Bundan, Kennedy Caddesi’ne baz istasyonu dikilmesinin ardından haberdar olduk. Baz istasyonlarının halkın sağlığına zarar verdiği, hatta kansere sebep olduğunu gösteren sağlık raporları var. Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Meclis Grubu olarak, Ankara genelinde bu noktalara kurulan baz istasyonlarının kaldırılması için dava açacağız.”

Haberin Devamı

YER GÖSTEREN BELEDİYE

CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya da, “Alınan kararlar tartışmalı. Kesin bilgi için Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na arayıp, sorularımızı ilettik ama cevap alamadık. Baz istasyonlarının birinci derece sorumlu kurum Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü ama yer gösteren belediye. Gelen cevaba göre, baz istasyonları konusunu yargıya taşıyacağız” diye konuştu.

1 METRE UZAĞA TAŞINDI

Çankaya’ya bağlı Ümitköy Mahallesi’ndeki Meksika Caddesi’nde, yaklaşık 2 ay önce kaldırıma yerleştirilen baz istasyonu da kaldırılarak, aynı kaldırım üzerinde 1 metre uzaklıktaki başka bir noktaya monte edildi. Ankara Hürriyet, kaldırım üzerindeki baz istasyonuyla ilgili okurlardan gelen tepkileri, “Ortada baz var yandan geç” ve “Kaldırı(n)m bazı” başlıklı haberleriyle gündeme getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!