VASKİ ile OSB arasında su şebekesi devir protokolü imzalandı

Güncelleme Tarihi:

VASKİ ile OSB arasında su şebekesi devir protokolü imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 14:29

VASKİ ile OSB arasında su şebekesi devir protokolü imzalandı

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ/VAN,(DHA)- VAN Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlığı arasında su şebekesi devir protokolü imzalandı. 

Sanayici esnafı masrafa sokan ve sanayicinin kendi imkanları ile su şebekesi, depo yapımı, elektrik giderleri gibi maliyetleri karşılamak zorunda kaldığı, yılların sorunu haline gelen OSB su giderleri ve bakım onarım işlemleri bundan böyle VASKİ'ye devredildi. 

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş ise, OSB'deki su sorunun kangrenleşen bir sorun olduğunu belirterek, "Bize iletilen sorunları geciktirmeden anında çözüm yolları bularak, sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. OSB'de de bu sıkıntıyı duyunca çözüm için start verdik. Sanayicimize destek vererek, yılların sorununu bir protokol imzalayarak çözdük. Artık OSB su meselesi VASKİ'den sorulur. Bundan sonra sanayicimiz üretsin, ekonomiye katkı sunsun diye biz de üzerindeki bu yükü kaldırdık. Yıllardır içme suyu konusunda kendi kaderine terk edilip su verilmeyen Van OSB, imzaladığımız protokolle olması gerektiği şekilde içme suyu hizmetini VASKİ olarak biz vermeye başladık. Bu projeyle aynı zamanda yıllardır su sıkıntısı çeken Bardakçı Mahallemizin ve yaklaşık 400 adet TOKİ konutumuzun da ihtiyacı giderilecek." dedi.

Van OSB Başkanı Mehmet Aslan ise, VASKİ'nin olumlu bir tavır sergilediğini söyledi. Başkan Aslan, "Protokol ile yıllarca OSB’de büyük külfet getiren terfi su hatları, arıza ve bakımları, su pompaları masrafları, elektrik giderleri, işçi maaş ve giderleri, VASKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacaktır. Bu sanayicimiz için büyük bir müjdedir." diye konuştu.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!