VASKİ, 2018'de hayata geçireceği projeleri anlattı

Güncelleme Tarihi:

VASKİ, 2018de hayata geçireceği projeleri anlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 18:45

VASKİ, 2018'de hayata geçireceği projeleri anlattı

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ/VAN, (DHA)- VAN Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), 2017'de yapılan hizmetler ve 2018'de uygulamaya geçilmesi planlanan  projelerini yaptığı basın toplantısıyla  açıkladı. VASKİ Genel Müdürü Tekataş, 2018 yılında Akdamar Adası'na tatlı su götürme projesi başta olmak üzere  gibi bir çok önemli projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

Bir otelde yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, 2017 yılı içinde yapılan çalışmaları ve 2018 yılı yatırım hedefini açıkladı. 2018 yılı içinde Akdamar Adası'na tatlı su götürme gibi birçok önemli projeyi hayata geçireceklerini belirten Tekataş, "Ulusal anlamda ciddi ses getirilen bir projemiz var. O da Akdamar Adası'na su götürülme projesidir. Akdamar Adası, inanç turizmi açısında sadece Türkiye'nin değil, bütün dünyayı ilgilendiren bir konu. Ben bu kadar ses getireceğini düşünmemiştim. Kıbrıs modeli denildi. Bende öyle diyorum. Burada Kıbrıs modelini hayata geçireceğiz ve su altında tatlı suyu götüreceğiz. Nasıl yapacağı konusunda çalışmalarımız var. Burası için 27 kilometrelik bir irsaliye hattı düşünüyoruz. 27 kilometrelik hattın geçtiği yerlerin de bu şekilde su ihtiyacı karşılanacak" dedi.

VASKİ Genel Müdürü Tekataş, Kayıp, kaçak su ile mücadele ettiklerini ve önemli bir ilerleme kaydettilerini söyledi. Tekataş: " Geldiğimiz günden bu yana güzel bir yapılanmaya kavuştuk. Çok ciddi bir kayıp-kaçak sorunumuz vardı. Kayıp-kaçak sadece gelirleri etkilemiyor. Şehrin bir kesimi su alırken, diğer kesiminin susuz kalmasına neden oluyor. Bizim hesaplarımıza göre; saniyede 5 metreküp su 3,5 milyon nüfusa yetebilecekken, Van'ın sadece merkezine bu su yetmiyor. Bunun sonucunda da birçok sondaj açılmış. Sondajlar hiçbir zaman çözüm olmaz. Kayıp-kaçağın önüne geçmek için abone güncelleme çalışması başlattık. Barkot sistemiyle çalışıyoruz. Hem binalar, hem de müstakil daireler barkotlama sistemiyle kayıt altına alınıyor. İlk hedefimiz 140 bin aboneyi bu şekilde sisteme dahil etmek ve ondan sonra başarı durumumuza göre bunu devam ettirmek. Kayıp-kaçak oranını yüzde 80'lerden yüzde 59'lara düşürdük." diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!