Varto'da Gebe Bilgilendirme Sınıfı

Güncelleme Tarihi:

Vartoda  Gebe Bilgilendirme Sınıfı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 11:16

Varto'da Gebe Bilgilendirme Sınıfı

Haberin Devamı

Fatih ÇELİK/VARTO(Muş)(DHA)- Muş'un Varto Devlet Hastanesinde, anne adaylarını gebelik döneminde bilgilendirmek için 'Gebe bilgilendirme sınıfı' açıldı.
'Gebe bilgilendirme sınıfı' açılışına Muş Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Fatih Dölek, Varto Devlet Hastanesi Başhekimi Tuğçe Coşkun, Hastane İdari ve Mali işleri Müdürü Yüksel Arğun, Hastane Müdür Yardımcısı Mehmet Yıldız, hastane yöneticileri ile personel katıldı. Varto Devlet Hastanesi Başhekimi Coşkun, anne adaylarını bilgilendirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Gebelik süreci bayanlarda anatomik, fizyolojik ve psikolojik rahatsızlıklar olur. Bunların hamilelik dönemini atlatabilmeleri için destek almaları gerekiyor. Destek almaları gereken yerde burasıdır" dedi.
Ebe Özge Karadenbej ise "Anne adayını gebelik döneminde bilgilendirmek, bir annelik hakkı olarak değerlendirilmelidir. Bu kapsamda; Gebe Bilgilendirme Sınıfı programı ile tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemlerine ilişkin bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne ve baba adaylarına normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmıştır" diye konuştu.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Fatih Dölek de, iki yerde gebelik bilgilendirme sınıfının açıldığını belirtti. Dölek, şunları söyledi:
"Varto Devlet Hastanesinde doktor sıkıntısı var. İki ay içerisinde iki doktor başladı. Bir kaç ay içerisinde tüm doktorları tamamlanacak ve ameliyatlar başlayacak. Muş'a 60 doktor geldi. Yakında anestezi uzmanı gelir gelmez kadın doğum, genel cerrahi, üroloji, nöroloji ve dahiliyeci bunların hepsi olacak. Varto benim için çok önemlidir."
Yapılan konuşmaların ardından 'Gebe bilgilendirme sınıfı'nın açılışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!