Varsa yoksa fotoğraf

Güncelleme Tarihi:

Varsa yoksa fotoğraf
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 10:04

İspanya’nın Barcelona şehrinde düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük teknoloji fuarlarından Mobil Dünya Kongresi (MWC) dün başladı. Yeni akıllı telefon modellerinin öne çıktığı fuarda, dikkat çeken konu üreticilerin fotoğraf ve görüntüleme teknolojilerine odaklanması oldu.

Haberin Devamı

DÜNYADAKİ teknoloji trendlerini takip etmek için üç büyük fuar bulunuyor. Bunlardan biri İspanya’nın Barcelona şehrinde başlayan Mobil Dünya Kongresi

Varsa yoksa fotoğraf

(MWC). Huawei’nin davetiyle katıldığımız MWC, 2017 yılının teknoloji trendlerini görebilmek açısından önemli bir organizasyon.

Son kullanıcılara ulaşan yeni ürünlerin yanı sıra önümüzdeki yıllarda kablosuz iletişimin en önemli teknolojisi olacak 5G için yapılan çalışmalar da katılımcılara sunuluyor. Bu ürünlerin başında da artık onlarsız yapamadığımız akıllı telefonlar var. Onlarca yeni akıllı telefon modelinin tanıtıldığı kongrede, şirketlerin artık daha çok fotoğraf ve görüntüleme teknolojilerine yöneldikleri göze çarptı. Çift lensli modellerle kullanıcılara daha profesyonel çekim imkanı sağlanırken, geliştirilen yüz tanıma ve yeni nesil yakınlaştırma özellikleri kongrede dikkat çeken detaylar arasında yer aldı. Barcelona’dan tüm dünyaya tanıtılan modellerin dikkat çekenlerini bir araya getirdik.

Haberin Devamı

MODELLER...

Saniyede 960 kare çekiyor
SONY, Xperia XZ Premium ve XZs modelinde kozunu ağır çekimden yana kullandı. ‘Motion Eye’ adında görüntüleme teknolojisini yeni modelinde kullanan Sony, kullanıcılarına saniyede 960 kare çekim imkanı sağlayarak süper yavaş video çekimi sunuyor. 19 megapiksellik kamerayla donatılan modeller, Öngörücü Çekim özelliğiyle beğenimizi aldı. Bu özellik, sizden bir adım önden giderek hareket tespit ettiğinde görüntüleri otomatik olarak ara belleğe kaydediyor. Siz deklanşöre basmadan bir saniye önce çekilmiş dört resim arasından gözünüzden kaçmış bir anı bile bulmanıza imkan tanıyor.

Leica ile artık daha iyi anlaşıyor
GELİŞTİRDİĞİ görüntüleme mühendisliğiyle en önemli markalardan biri haline gelen Leica ile iş birliğine devam eden Huawei, yeni modeli P10 ve P10 Plus’ı tanıttı. Bu kapsamda geliştirilen ‘Leica 2.0’ olarak adlandırılan yeni nesil çift kamerayı Huawei’nin yeni modelinde kullanıldı. Bu çift kameranın birinde 12 megapiksel renkli ve diğerinde ise 20 megapiksel siyah-beyaz bir görüntüleme sensörü kullanılıyor. 20 megapiksellik kameradan ışığı algılayan model, bu sayede ayrıntılı sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. 3D yüz tanıma, hibrit yakınlaştırma ve portre modu Huawei P10 ve P10 Plus’ta yer alıyor.

Haberin Devamı

Ekrana yeni format
LG, amiral gemisi olarak ifade edilen ‘G’ serisine ‘G6’ modeliyle ile devam ediyor. ‘FullVision’ stratejisini G6 ile hayata geçiren şirket 5.7 inçlik ekranında ‘4:3’ ve ‘16:9’ seçeneklerine alternatif olarak ‘18:9’ oranını kullanmaya başladı. Bu sayede geniş izleme alanı sunan model, oyun oynarken ve video izlerken daha sinematografik bir deneyim amaçlıyor. Rakipleri gibi çift kamera ile donatılan LG G6’da 13 megapiksel geniş ve 13 megapiksel standart lensler kullanıyor. Ayrıca LG G6’nın tasarımının tek elle kullanmaya yönelik tasarlandığı toplantıda paylaşılan bilgiler arasında.

Varsa yoksa fotoğraf

Hürriyet Muhabiri Ahmet Can, kongreyi takip etti.

Haberin Devamı

Efsane model döndü

NOKIA’nın marka lisansını kullanma hakkını alan HMD Global, Nokia markasıyla yeni modellerini tanıttı. 5 yeni modelli tüketicilerin beğenisine sunan şirket, özellikle 2000’li yıllarda satışa çıkan ve sağlamlığıyla efsane bir model olan 3310’u yenilemesiyle dikkatleri üzerine çekti. Eski tasarımına çok yakın olan yeni 3310, 22 saatlik konuşma süresi ve bir aylık bekleme süresine sahip. 2.4 inç QVGA ekran, 2 megapiksel arka kamera ve ve microSD kart desteğiyle gelen modelde yılan (snake) oyunu da yer alıyor.

Yüzleri güzelleştiriyor
YENİ modelleriyle rekabette gaza basan Alcatel, Barcelona’da A5 modelini tanıttı. 5 inçlik ekrana sahip olan model, az ışıkta bile aydınlık selfie’ler için 5 megapiksellik ön kamerasında selfie flaş ile donatıldı. Çekim esnasında yüzü algılayarak rötuş yapan ‘Face Beauty’ özelliği ve selfie’leri kişiselleştirilmiş video kliplerine dönüştüren ‘Face Show’ özelliği modelin dikkat çeken özellikleri arasında.

Haberin Devamı

2 yeni modelle geldi
MOTO markasıyla akıllı telefon pazarında yer alan Lenovo, Moto G5 ve Moto G5 Plus modellerini tanıttı. Moto G5, 5.0 inçlik Full HD ekranı ve 13 megapiksellik kamerasıyla dikkat çekerken, Moto G5 Plus, 12 megapiksel arka kamerasıyla 4K Ultra HD çekim özelliği sahip ve 15 dakikalık şarjla 6 saat kullanım imkanı sunuyor.

Tuşlu telefona devam
BLACKBERRY, tuşlu klavyeli tasarıma sahip olan ‘KeyOne’ modeliyle fuarda yer aldı. 4.5 inç boyutlu ekrana sahip olan modelde 3 GB RAM, 32 GB dahili depolama alanı, microSD kart desteği ve Android 7.1 Nougat işletim sistemi bulunuyor. Modeli rakiplerinden ayıran bir diğer özellik ise güvenlik. Cihazda özelleştirilmiş haliyle daha güvenli işletim sistemi, işlemciye eklenen güvenlik anahtarları ve ön yüklü DTEK güvenlik uygulaması yer alıyor.

BAKMADAN GEÇME!