Vanlı gençler sahnede hünerlerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Vanlı gençler sahnede hünerlerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 12:51

Vanlı gençler sahnede hünerlerini sergiledi

Haberin Devamı

VAN,(DHA)- GENÇLİK ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası 'Sahne Sırası Sende' Türk Müziği Yarışması’nın Van ayağı tamamlandı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye geneli gençlik merkezleri arasında sesine ve sahne performansına güvenen gençlerin yeteneğini sergileyebileceği ve bu yıl üçüncü kez hayata geçirilen 'Sahne Sırası Sende' Türk Müziği Ses Yarışması’nın Van il birinciliği gerçekleştirildi. Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren 8 gençlik merkezinden toplam 49 yetenekli genç, Van Merkez İmam Hatip Lisesi konferans salonunda düzenlenen Solo Ses ve Solo Çalgı kategorilerinde birinci olabilmek için mücadele etti.

Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği yarışmada 18-21 yaş solo ses bayanlar kategorisinde Sakine Akın birinci, Saliha Kamiloğlu İkinci ve İrem Ertosun ise üçüncü olurken, 18-21 yaş solo ses erkekler kategorisinde ise Faruk Malkoç birinci, Taha Yasir Yaşar ikinci, Yunus Emre Karadağ ise üçüncü oldu. 18-21 solo erkek kız çalgı sesde Abdulkadir Kılınç birinci, Rukiye Sena Şengül ikinci olurken, 22-29 solo Kız Ses’de ise Emine Ersancak Birinci, Dilan Çiftçi İkinci, Mevlide Görür üçüncü oldu. 22-29 Solo Erkek Ses’de Umut Temirağa birinci, Uğur Taş ise ikinci, Ferhat Pala ise üçüncü oldu. 22-29 solo erkek çalgı sesde Mehmet Zeki Keçeci birinci olurken Emrullah Durman ise ikinci olarak 21 Mart 2017 tarihinde Malatya’da yapılacak olan Türk Müziği Yarışması Bölge Finallerinde Van’ı temsil etme hakkı kazandılar.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Şube Müdürü Sunullah Erçek, "Gençlik Merkezlerimize müracaat ederek provalara katılan 49 gencimiz bugün farklı kategorilerde sahneye çıkarak yeteneklerini sergilediler. Yarışmalarımıza katılan tüm gençlerimize katılımlarından dolayı teşekkür eder, dereceye giren gençlerimize ise önümüzdeki günlerde Malatya ‘da gerçekleştirilecek olan bölge ve Türkiye finallerinde başarılar diliyoruz" diye konuştu.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!