Van'daki kavşaklara akıllı kontrol sistemi

Güncelleme Tarihi:

Vandaki kavşaklara akıllı kontrol sistemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 12:45

Van'daki kavşaklara akıllı kontrol sistemi

Haberin Devamı

VAN,(DHA)-VAN Büyükşehir Belediyesi tarafından, kent merkezinde trafik sıkışıklığının yaşandığı kavşaklarda, akıllı kavşak kontrol sistemi uygulanması başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından,kent merkezindeki trafik sıkışıklığının yaşandığı kavşaklarda, akıllı kavşak kontrol sistemi uygulaması başlatıldı. Bu kapsamda, kent merkezindeki İki Nisan ve Hacıbekir Caddelerini birleştiren noktada 'akıllı kavşak sistemi' uygulamaya konuldu.Uygulama ile 360 derece hareket kabiliyetine sahip kameralarla izlenen kavşakta, trafik yoğunluğuna göre araçlara geçişler verilerek trafik sıkışıklığının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Kemal Mescioğlu, daha önce toplu taşımda akıllı bilet uygulaması ve akıllı durak çalışmalarını gerçekleştirdiklerini, şimdi de akıllı kavşak sistemine geçtiklerini belirterek şöyle konuştu: 

"Son olarak ilimizdeki trafik yoğunluğunu azaltmak, ulaşımı kolaylaştırmak ve kavşaklarda araçların gereksiz yere birikmelerinin önüne geçmek amacıyla, akıllı durak uygulaması başlattık. İlk etapta İki Nisan ve Hacıbekir Caddelerini birleştiren kavşağımızda akıllı kavşak demo çalışması yaptık. Uygulamada istediğimiz sonucu alırsak diğer kavşaklarımızda da benzer çalışmalar yapmayı planlıyoruz. Akıllı kavşağı diğer kavşaklarda ayıran en büyük fark, burada 24 saat kamera kayıtlarıyla trafik izlenerek ve  ona göre araçlar yönlendirilecek. Yani, hangi tarafta daha fazla araç birikmesi varsa, oraya geçiş verilecek. Araç sirkülasyonu böyleve sağlanmış olacak. Bu sayede araçların kırmızı ışıkta gereksiz yere birikmesinin önüne geçilmiş oluyor."
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!