Van'da yol yapımı için 20 milyon lira harcandı

Güncelleme Tarihi:

Vanda yol yapımı için 20 milyon lira harcandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2017 15:12

Van'da yol yapımı için 20 milyon lira harcandı

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ/VAN,(DHA) - VAN Büyükşehir Belediyesi, Muradiye ilçesinde bu yıl 61 kilometre sıcak asfalt uygulaması gerçekleştirdi. Van'ın 2014 yılında Büyükşehir statüsüne geçmesinden bu yana ilçeye sadece 5 kilometre sıcak asfalt dökülmüştü. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, bugüne kadar sadece yol yapımı için 20 milyon lira harcadıklarını söyledi. 

Van'da Cumhuriyet tarihinin en büyük yol yatırımını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, asfaltlama ve yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında bu yıl Muradiye İlçesine 61 kilometre sıcak asfalt dökülürken, İlçe merkezinin altyapı ve kaldırım çalışmaları da sil baştan yenileniyor. Çalışmaları yerinde incelemek için ilçeye gelen Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar, ilgili daire başkanları ilçede incelemelerde bulunarak vatandaşlarla bir araya geldi. Alt ve üst yapıda büyük bir hizmetin sunulduğu ilçede, vatandaşların sıkıntıları da bire bir dinlendi. Yalçın, vatandaşlardan gelen talepler üzerine eksiklerinde bir an önce giderilmesi talimatını verdi.
İncelemelerin ardından Muradiye Kaymakamı Harun Yücel ve ilgili daire başkanlarıyla bir araya gelen Genel Sekreter Yalçın, yapılan yolların ve projelerin tamamlanmasıyla birlikte Muradiye'nin çok daha güzel bir ilçe olacağını söyledi. 

VATANDAŞLAR YAPILAN HİZMETİN FARKINDA
Devletin ve hükümetin destekleriyle Büyükşehir Belediyesinin Muradiye de çok ciddi işler yaptığını belirten Yalçın, şöyle konuştu:
"Şu anda İlçe merkezinde ve kırsal mahallerdeki çalışmalarımız sürüyor. Bugüne kadar sadece yol yapımı için 20 milyon lira harcadık. Çok şükür devletimiz güçlü yine çalışmalarımız devam edecek. Yeni hizmetler yeni projeler yapacağız. Hamdolsun vatandaşımız da yapılan hizmeti görüyor. Yapılan bu işlerde geçmişin kıyası yapılmalı. Vatandaş söyleseniz de söylemeseniz de yapılanı görüyor. Bize düşen vatandaşın parasının doğru yere kullanılmasıdır. Başka yere giden paralar şimdi vatandaşa hizmet olarak dönüyor. Allah huzurumuzu bozmasın. Bundan sonrada huzur içinde yasayalım" 
Uzun yıllar ilçede hizmet anlamında hiç bir şey yapılmadığını ifade eden vatandaşlar ise, büyükşehir belediyesinin çalışmalarından dolayı mutluluklarını ifade etti. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!