Van'da tarihi eser ve sigara kaçakçılığı

Güncelleme Tarihi:

Vanda tarihi eser ve sigara kaçakçılığı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 17:39

- Muradiye ilçesinde kargo araçları ile bir otomobilde yapılan aramada 9 tarihi eser ile tıbbi malzeme ve 100 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Haberin Devamı

VAN (AA) - Van'ın Muradiye ilçesinde jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda, farklı dönemlere ait 9 tarihi eser ile 100 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

Van Valiliğinden yapılan açıklamada, Muradiye ilçesindeki Alpaslan Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince Ünseli Mahallesi'nde bir otomobil ile iki kargo aracının durdurulduğunun belirtildiği açıklamada, araçlarda değişik dönemlere ait 9 tarihi eser ile tıbbi malzeme ve üzüm çuvalları içerisine gizlenmiş 100 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği ifade edildi.

Tarihi eserlerin incelenmek üzere Van Müze Müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 2016'nın başından bu yana yürütülen operasyonlarda ele geçirilen gümrük kaçağı sigara miktarının bir milyon 774 bin pakete ulaştığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Bu arada, olaylarla ilgili gözaltına alınan 2'si kargo şirketinde sürücü 3 kişinin, işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı, soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!