Van'da ses ve görüntü kirliliği yapan işyerleri, kent dışına çıkarılıyor

Güncelleme Tarihi:

Vanda ses ve görüntü kirliliği yapan işyerleri, kent dışına çıkarılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 17:42

Van'da ses ve görüntü kirliliği yapan işyerleri, kent dışına çıkarılıyor

Haberin Devamı

VAN, (DHA)- VAN Büyükşehir Belediyesi, ses ve görüntü kirliliği yaptıkları gerekçesiyle mahalle aralarındaki ruhsatsız demir doğrama ve marangoz atölyeleri ile inşaat malzemesi satan işyerlerini kent dışına çıkarıyor.
Van Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce aldığı kararla kent içinde ses ve görüntü kirliliğine neden olan ruhsatsız işyerleri ile ilgili çalışma başlattı. Bu kapsamda, kent içinde bulunan demir doğrama atölyelerinde zabıta ekipleri denetimler yaptı. Denetimlerde, ruhsatı olmayan işyerleri hakkında tutanak tutularak, demir doğramacılar sitesine taşınmaları için 15 günlük süre tanıdı. Zabıta ekipleri, sürenin sonunda dükkanların boşaltılmaması halinde mühürleme işlemi yapacak.
Zabıta Daire Başkanı Halis Barut, yaşanılabilir bir kent için çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:
"Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu'nun talimatlarıyla şehir içinde görüntü ve ses kirliliğine neden olan ruhsatsız demir doğramacı, marangoz, hurdacı, mermerci ve inşaat malzemesi satan yerlerle ilgili çalışma başlattık. Ekiplerimiz ruhsat denetimi çalışmalarına ilk olarak demir doğramacılarla başladı. Ruhsatı olmayan yerler hakkında tutanak tutularak dükkanların boşaltılması için 15 günlük süre tanındı. Bu süre zarfında dükkanlar boşaltılmazsa mühürleme ve ticaretten men işlemleri başlatılacak."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!