Van'da sağlık çalışanlarına grip aşısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Vanda sağlık çalışanlarına grip aşısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 12:19

Van'da sağlık çalışanlarına grip aşısı yapıldı

Haberin Devamı

Behçet DALMAZ/VAN,(DHA)-VAN'da görevli sağlık  sağlık personellerine grip aşısı yapıldı. Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, gribin özellikel çocuk ve yaşlılarda kalp, akciğer, böbrek ve şeker hastası olanlarda ölüme varabilen ciddi sonuçlara yol açtığını söyledi.

Van Sağlık Müdürlüğü'nde  görevli sağlık personelleri grip hastalığına karşı aşılandı. Havaların soğumasıyla birlikte birçok kişinin sağlığını olumsuz etkileyen grip hastalığına karşı  Van İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarına aşı yapıldı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Van İl Sağlık Müdürü Dr.Ergün Yanmaz,  grip ve soğuk algınlığına karşı tüm vatandaşların aşı yapılması uyarısında bulundu.
 Gribin özellikle çocuk ve yaşlılarla kalp, akciğer, böbrek ve şeker hastalığı olanlarda daha ağır seyrederek ölüme varabilen ciddi sonuçlara yol açtığını belirten Sağlık Müdürü Yanmaz,  "Yüksek riskli kişilere grip hastalığını taşıma, ya da bulaştırma ihtimali bulunan sağlık personeli, kronik hastalık, bakım üniteleri veya yaşlı bakım evlerinde çalışanlar ve evinde yüksek riskli kişi bulunanlara da aşı yaptırmalarını önermekteyiz.  Grip, ani olarak 39 derece üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayıyor ve  influenza virüsünün yol açtığı bir hastalıktır. Bu kadar ciddi tablolara yol açabilen grip, halk arasında sıklıkla soğuk algınlığıyla karıştırılıyor. Oysa soğuk algınlığı, ateş yükselmeden hafif kırgınlık, burun akıntısı ve hapşırma gibi belirtilerle kendini gösteren, halsizliğe yol açmadığı için yatak istirahati de gerektirmeyen bir hastalık olduğu için, kesinlikle grip ile karıştırılmamalıdır" dedi
Dr. Yanmaz, gripten korunmada en etkili yollardan birinin aşı olduğunu, aşının salgın başlamadan yapılması gerektiğini ifade etti.
FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!