Van’da ‘online belediyecilik’ dönemi

Güncelleme Tarihi:

Van’da ‘online belediyecilik’ dönemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 13:31

Van’da ‘online belediyecilik’ dönemi

Haberin Devamı

Safa ATMACA/VAN,(DHA)-VAN Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, 'e-belediye' ile interaktif belediyecilik dönemine başladı. 

Vatandaşların belediyeye uğramadan her türlü borç sorgulamaları ve ödemelerini yapabileceği e-hizmet platformu kolay arayüzü ile tüm işlemleri birkaç dakika içinde yapma imkanı sunuyor. Ayrıca vatandaşlar 7 gün 24 saat interaktif hizmet platformu sayesinde öneri, şikayet ve taleplerini de belediyenin ilgili birimlerine anında iletip ve takip işlemlerini de izleyebilecek.

Zaman ve emek kaybını azaltarak vatandaşı rahatlatacak olan bu uygulama ile belediye birimlerinin de iş yükü azaltılması hedefleniyor. Belediye yetkilileri, "www.van.bel.tr" adresinden 'E-Van' tıklanarak belediye ile ilgili her türlü bilgi, haber, kayıt, sorgulama, duyuru ve ödeme işlemlerinin yapılacağını söyledi. 'e-belediye'nin vatandaşa getireceği kolaylıklar ise şöyle:  

"Geleneksel kamu yönetimi anlayışı olan mesai saatlerinin dışına çıkararak 7 gün 24 saat haline getirilecek. Bürokratik evrak yoğunluğunu azaltacak. Vatandaşların bazı bilgileri elektronik ortamda alabilme özgürlüğü dolayısıyla, çalışanların yoğunluğunun azalmasını sağlayacak. Hem çalışanlar, hem de vatandaşlar açısından, yapılacak işlemler bazında  zaman tasarrufu sağlayacak. Belediye-Vatandaş ilişkilerinin güçlendirilmesini sağlayacak. İş yoğunluğunu azaltacak ve iş süreçlerinin daha düzenli hale gelmesi ile çalışan ve vatandaş memnuniyeti sağlanacak. Kent verilerine ilişkin bilgilerin daha rahat toplanabilmesini sağlayacak."

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!