Van'da öğretmenlere atık pil eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Vanda öğretmenlere atık pil eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2017 16:25

Van'da öğretmenlere atık pil eğitimi

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ/VAN,(DHA)-VAN Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki 200 okuldan gelen eğitimcilere 'Doğanın pili bitmesin' sloganıyla eğitim semineri düzenlendi.Seminerde, atık pillerin çöp olmadığı ve doğaya atılmaması, geri dönüşüm kutularına bırakılması gerektiği vurgulandı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) konferans salonu'nda düzenlen seminer, Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığına bağlı Çevre Koruma Kontrol Şube Müdürlüğü ve Taşınabilir Pil Üreticeleri İthalatçıları Derneği (TAP)'ın organizasyonuyla verildi.Kent merkezindeki 200 okuldan eğitimci ve Büyükşehir Belediyesinden temsilcilerin katıldığı atık pil seminerinde, atık pillerin çevreye zararları ve geri dönüşüm çalışmalarında öğretmenlerin sunabileceği katkılar üzerinde duruldu.
TAP Derneği Eğitim Uzmanı ve Çevre Yüksek Mühendisi Hatice Yıldız, atık pillerle ilgili farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Van’da 2013 yılında çalışmalara başladıklarını ifade eden Yıldız, "Bu kapsamda her yıl farklı çalışmalar ortaya koyduk. Bu yıl ise, Ekim ayında başlayıp Nisan 2018’de tamamlanacak olan okul yarışmalarımız var. Burada en çok pil toplayan ilk üç okulumuza ödüller göndereceğiz. Onun dışında bugün olduğu gibi eğitimler düzenliyoruz. Belediyelerimiz farklı noktalarda atık pil toplama işlemlerini yürütüyorlar. Burada belediyelerimizin rolü oldukça büyüktür. Gerek derneğimizden ücretsiz olarak aldıkları toplama malzemelerini okullara dağıtılması, gerekse bilgilendirme çalışmalarını yürütüyorlar" dedi.
Van'da yılda 2 ton atık pil çıkışının olduğunu söyleyen  Yıldız, 2 gün devam edecek programlar kapsamında,13 ilçede 4 grup halinde atık pil bilgilendirme seminerlerinin verileceğini kaydetti.
Seminerin ardından, Van Büyükşehir Belediyesince katılımcılara atık pil kutusu, bilgilendirme CD’si, not defteri ve kalem hediye edildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!