Van'da öğrencilere 'sağlıklı beslenme' eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Vanda öğrencilere sağlıklı beslenme eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2017 10:51

Van'da öğrencilere 'sağlıklı beslenme' eğitimi

Haberin Devamı

VAN,(DHA)-VAN'ın Merkez  İpekyolu Belediyesi tarafından , okullarda gıda güvenirliği ve sağlıklı beslenme konularında verilen eğitimle 110 öğrenciye ulaşıldı.Okulların tamamında verilmesi planlanan eğitimlerde öğrenciler, sağlıklı beslenme ve hijyen konularında bilgilendirilecek.

İpekyolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Gıda Denetim Komisyonu , İlçe Gıda Tarım Tarım Hayvancılık ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protol çerçevesinde, ilçe merkezindeki ilköğretim okullarında gıda güvenirliği, sağlıklı beslenme ve hijyen eğitimi verildi. Eğitimlerde, 110 öğrenciye ulaşılarak  gıda ve sağlıklı beslenme konularında bilgilendirildi. İlk eğitim İpekyolu ilçesindeki 110 öğrencinin eğitim gördüğü Arıtoprak İlkokulunda verildi.Eğitimlerde, öğrencilere nasıl beslenecekleri, güvenilir gıdaların neler olduğunu, kişisel hijyeni nasıl sağlayacakları ve Alo 174 gıda ihbar hattı konularında bilgilendirildi.
Ayrıca okul yönetimleri ve personelleri,okulun temizliği, bakımı ve hijyeni hakkında bilgilendirildi.
Eğitim semineri sonrası öğrencilere yiyecek ve içecek dağıtan Gıda denetim ekipleri, mahallede bulunan bakkal dükkanlarını da ziyaret ederek denetledi. Denetimde dükkan sahiplerine satılan malların nasıl muhafaza edileceği hakkında gerekli uyarılar yapıldı.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!