Van'da kadına yönelik şiddet ve aile içi iletişim semineri verildi

Güncelleme Tarihi:

Vanda kadına yönelik şiddet ve aile içi iletişim semineri verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 12:23

Van'da kadına yönelik şiddet ve aile içi iletişim semineri verildi

Haberin Devamı

VAN,(DHA)- VAN'ın Gürpınar İlçesi'nin Yatağan Köyü'nde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından kadına yönelik şiddet ve aile içi iletişim semineri verildi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli Sosyolog Deniz Tatlı ve Psikolog Sümeyye Bilici ile Gevaş ilçe Jandarma Komutanlığından Astsubay Melike Yazal tarafından Gürpınar ilçesi Yatağan Köyünde kadına yönelik şiddet ve aile içi iletişim semineri verildi. Eğitilere köyde yaşayan kadın ve erkeklerin yanı sıra, Van Jandarma Komutanlığından Yarbay Emrah Akçay, köy imamı, okul müdürü, öğretmenler de katıldı. Sabah kadınlara, öğleden sonra ise erkeklere yönelik olarak iki oturum halinde verilen eğitim yoğun ilgi gördü.



Eğitimlerde, kadına yönelik şiddetin tanımı, şiddetin türleri, şiddete uğrayan kadınların takip edecekleri yol ve yöntemler, Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi'ne (ŞÖNİM) ulaşmanın yolları, 183 ihbar hattının önemi üzerinde duruldu. Eğitimlerde kolluk kuvvetlerinin kadına yönelik şiddete yönelik müdahaleleri, iş ve işlemler, şiddet mağduruna verilecek koruyucu tedbir kararları ve Jandarma Alo 156 İhbar hattı hakkında bilgiler verildi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!