Van'da engelliler için konuşan sinyalizasyon sistemi kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Vanda engelliler için konuşan sinyalizasyon sistemi kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2017 15:30

Van'da engelliler için konuşan sinyalizasyon sistemi kuruldu

Haberin Devamı

Orhan AŞAN/VAN,(DHA)-VAN Büyükşehir Belediyesi,  kent merkezinde trafiğin yoğun olduğu güzergahlara, engelliler için konuşan sinyalizasyon sistemi kurdu.

Engelli vatandaşların trafikte daha rahat ilerleyebilmesi ve daha güvenli hareket etmelerini sağlayabilmek için ,Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire başkanlığı tarafından çalışma başlatıldı. Yapılan çalışma ile birlikte Beşyol, Hacıbekir, İkinisan, Uzun Sokak, Kazım Karabekir Kız Meslek Lisesi, İskele Caddesi kavşağı ile yaya ve üst geçitlerin bulunduğu alanlara konuşan sinyalizasyon sistemi kuruldu. Yine bununla birlikte trafik ışıkları, yaya yolları, engelli rampaları ve hissedilebilir yürüyüş bantlarıda yapılarak yenilendi.

Uygulamayı kentin birçok noktasında hayata geçirdiklerini ifade eden Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer “Engelli vatandaşlarımızın kentte daha iyi hareket etmeleri için her türlü çalışmayı titizlikle yapıyoruz. Yapılan çalışmalarla birlikte cadde ve sokaklardaki kaldırımlara,  engelli rampaları ve konuşan sinyalizasyon sistemi yaptık. Bu alandaki çalışmalarımızda devam edecektir" dedi
FOTOĞRAFLI


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!