Van'da Diyabet Gazetesi için tanıtım gecesi düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Vanda Diyabet Gazetesi için tanıtım gecesi düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 18:26

Van'da Diyabet Gazetesi için tanıtım gecesi düzenlendi

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ/VAN, (DHA)- VAN'da şeker (diyabet) hastalarına dikkat çekmek için 6 ay önce yayın hayatına başlayan Van Diyabet Gazetesi için bir otelde tanıtım gecesi düzenlendi.

Van'da kendisiyle birlikte annesi, babası ve 3 kardeşi şeker hastası olan gazeteci Murat Çurku'nun, 6 ay önce açtığı Van Diyabet Gazetesi için  tanıtım gecesi düzenlendi. Geceye katılan Van'daki yerel ve ulusal basın mensuplarına, diyabetin zararları anlatıldı.
Gecede konuşan Van Diyabet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Murat Çurku, ailecek diyabet hastası olduklarını ve bu hastalığın bir çok zorluğunu çektiği için böyle bir gazete açtıklarını söyledi.

Çurku, "Yıllardır bu meslekte çalışıyorum.Amacım her zaman Van'ı tanıtmak oldu. Yaklaşık 12 yıldan beri Öz Haberci Gazetesi’ni çıkarıyorum, 6 ay önce Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek, Van Diyabet Gazetesi’ni çıkarmaya başladım. Gazeteler evladım gibidir. Daha önce Öz Haberci adı ile bir evladım vardı, şimdi bir evladım daha oldu. Neden Diyabet Gazetesi derseniz, ben dahil olmak üzere ailece diyabet hastasıyız. Bizim gibi Van’da binlerce diyabet hastası olduğu için onların sesi olmak için böyle bir gazete açtım. Gazetede diyabet hastalığı ile ilgili haberlerin yanı sıra, spor haberleri var. Sporun her hastalığa olduğu gibi diyabet hastalığına da faydası olduğu için gazetemde spor haberlerine de yer veriyorum"dedi

Gazeteci Çurku, diyabet gazetesine desteğini esirgemeyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'na teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!