Van'da 35 bin aileye 5 milyon TL'lik maddi destek sağlandı

Güncelleme Tarihi:

Vanda 35 bin aileye 5 milyon TLlik maddi destek sağlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2017 12:54

Van'da 35 bin aileye 5 milyon TL'lik maddi destek sağlandı

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ/VAN,(DHA) - VAN Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2017 yılı içersinde 35 bin ihtiyaç sahibi aileye 5 milyon TL'lik maddi yardımda bulunuldu.
Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 2017 yılı içinde 35 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşarak  5 milyon TL'lik maddi yardımda bulunuldu. Ekipler tarafından  tespit edilen yardıma muhtaç ailelere, hane sayısana göre yardım kartları veriliyor. Aileler, aldıkları kartlarla diledikleri alışveriş merkezlerinde laşıveriş yapıyor.
Büyükşehir Belediyesi, Van'ın İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan aşevinde ise kentteki yoksul ve bakıma muhtaç aileler için de her gün sıcak yemek veriliyor. Günlük 2 bin kişiye verilen  yemekler, aşevinde çalışanlar tarafından titizlikle hazırlanıyor. 
 Yemekler, aile birey sayısına göre veriliyor. 2017 yılı içinde 747 aileye iki öğün sıcak yemek verilirken, 12 ay içinde 3 milyon TL harcandı. Ocak ayından bu yana tespit edilen 700 yoksul aileye tek seferlik 250 lira limitli sosyal kart verilirken, bin 582 aileye de her ay 200 ile 350 lira arasında yardım yapıldı. Yine bin 374 aileye de 990 bin lira yardımda bulunuldu.
Çalışmalar kapsamında, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından engelli ve yaşlılara da evde bakım hizmeti veriliyor. Mahallelerde ev ev dolaşan ekipler yardıma muhtaç 610  hasta ve yaşlıya ulaştı. Ulaşılan hastalara haftanın belirli günlerinde, tedavileri doktor ve hemşireler tarafından yapılıyor. Yine yapılan tespitler sonucunda 550 aileye de,  her ay 4 paket düzenli olarak hasta bezi ve hijyenik eldiven dağıtılıyor.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!