Van'da 33 kişi müşade altında

Güncelleme Tarihi:

Vanda 33 kişi müşade altında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2006 11:02

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, hastanelerine bugüne kadar 239 kişinin “kuş gribi” şüphesiyle başvurduğunu, halen 27'si çocuk 33 kişinin “kuş gribi” şüphesiyle tedavi gördüğünü bildirdi.

Doç. Dr. Şahin, hastanede bugüne kadar 65 kişinin ayakta koruyucu tedavi aldığını, yatarak tedavi olan 17 kişinin de taburcu edildiğini belirtti. Yoğun bakımda ya da solunum cihazına bağlı durumu kritik olan hastanın bulunmadığını vurgulayan Şahin, “Hastanemize bugüne kadar 239 kişi kuş gribi şüphesiyle başvurdu, şu anda 27'si çocuk 33 kişi kuş gribi şüphesiyle tedavi görüyor” dedi.

YYÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Faik Öner de dün akşam saatlerinde Özcan ailesinden Fatma (15) ve Muhammet (5) kardeşlerin de “kuş gribi” şüphesiyle hastanelerine getirildiğini söyledi. Özcan kardeşlerin çocuk servisinde tedavilerine başlandığını ifade eden Öner, hastanelerinde tedavi gören Ayşegül ve Yusuf Özcan kardeşlerin sağlık durumlarının her geçen gün daha iyiye gittiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!