Van Persie'nin İstanbul'a gelişi dünya basınında

Güncelleme Tarihi:

Van Persienin İstanbula gelişi dünya basınında
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 14:26

Robin van Persie'nin Fenerbahçe ile transfer görüşmesi için İstanbul'a gelişi, dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Golcü futbolcunun ülkesi Hollanda, uzun yıllar top koşturduğu İngiltere başta olmak üzere İspanya, Fransa ve İtalya ile Çin ve Afrika'daki gazetelerin internet sitelerinde de Van Persie'nin İstanbul'a geliş haberi geniş yer buldu.
Fenerbahçe ile transfer görüşmesi için İstanbul'a gelen Van Persie'nin ülkesindeki gazeteler, spor sayfalarının büyük bölümünü bu habere ayırdı.

"İstanbul'da Van Persie çılgınlığı", "Van Persie'ye sıcak karşılama" başlıklarını tercih eden ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi De Telegraaf, haberi spor sayfasının manşetinde kullandı. Hollandalı forvet oyuncusunun Fenerbahçe'ye transferinin İstanbul'da kaosa yol açtığını yazan gazete, menajeri ve ailesiyle özel bir uçakla Türkiye'ye gelen Van Persie'nin bir film yıldızı muamelesi gördüğünü aktardı. Bundan daha sıcak bir karşılamanın hayal edilemeyeceğine vurgu yapılan haberde, Van Persie'nin, "İstanbul'da olmaktan mutluluk duyuyorum" sözlerine yer verildi. De Telegraaf, Van Persie'yi Hollanda Milli Takımı'nda ve Fenerbahçe'de zorlu bir maç trafiğinin beklediğini de hatırlattı.

Van Persienin İstanbula gelişi dünya basınında


AD Gazetesi ise oyuncunun havaalanında çılgın taraftar topluluğunun tezahüratlarıyla karşılandığını yazdı. Van Persie'nin yolculuk yaptığı özel uçaktaki ve havaalanındaki fotoğraflarını da kullanan gazete, forvet oyuncusunun taraftarlara, "Sizi mutlu etmeyi umuyorum, sizlerle buluşmak için sabırsızlanıyorum" yönündeki mesajına yer verdi.

"Van Persie transferini tamamlamak üzere İstanbul'da" başlığıyla haberi veren De Volkskrant, futbolcunun havaalanında tezahüratlar ve havai fişek gösterileriyle karşılandığını duyurdu. Kulübün televizyon kanalında görüntülerin canlı yayınlandığını da yazan gazete, Manchester United'ta fazla forma şansı bulamayan Van Persie'nin, "Bir an önce antrenmanlara başlayıp oynamak istiyorum" yorumunu aktardı.

Hollanda yayın kurumu NOS televizyonu da geniş yer verdiği haberde, "Van Persie'ye İstanbul'da sıcak karşılama" başlığını kullandı. Van Persie'nin, Manchester United Teknik Direktörü Louis van Gaal'den fazla forma şansı bulamayacağı gerekçesiyle kulüp arayışına girdiği savunulan haberde, transfer için Juventus ile temas kurulduğunu ancak İtalyan ekibinin tercihini Hırvat golcü Mario Mandzukic'ten yana kullandığı hatırlatıldı.

Van Persienin İstanbula gelişi dünya basınında


"Van Persie, İstanbul'da kahramanlar gibi karşılandı"
Fransa'nın L'Equipe gazetesi, sarı-lacivertli taraftarların Van Persie'ye gösterdiği ilgiye işaret ederek, "Van Persie, İstanbul'da kahramanlar gibi karşılandı" ifadesini kullandı. Gazete ayrıca, yeni sezon öncesi Türkiye'ye transfer olan önemli futbolculara dikkati çekti. Galatasaray'ın Lukas Podolski, Fenerbahçe'nin Luis Nani, Trabzonspor'un Stephane Mbia, Antalyaspor'un Samuel Eto'o transferlerine değinilen haberde, kariyerlerinin sonlarına yaklaşan futbolcuların son kez yüksek miktarda para kazanabilmek için Spor Toto Süper Lig'i tercih ettiği savunuldu.

İtalya'nın Corriere dello Sport gazetesinin "Van Persie için sultanlara yakışır bir karşılama" başlığını attığı haberde, taraftarların havaalanında coşkulu bir şekilde karşıladığı futbolcunun fotoğrafları sunuldu.

İspanya'nın Marca gazetesinde, Van Persie'nin "Fenerbahçe'de olmak bir onur" sözünün başlığa çıkarıldığı haberde, kalabalık bir taraftar topluluğu tarafından karşılanan futbolcunun havaalanında yaptığı açıklamalar ön plana çıkarıldı. Ayrıca gazetenin internet sitesinde, futbolcunun havaalanındaki görüntülerine de yer verildi.

Van Persienin İstanbula gelişi dünya basınında


İngiltere'nin Daily Mail gazetesinin, 32 yaşındaki Van Persie'nin uçakta ve havaalanında çekilen fotoğraflarına yer vererek sunduğu haberde, taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaşan Hollandalı futbolcunun alacağı öne sürülen haftalık 240 bin sterlin ücret ön plana çıkartıldı.

Daily Mirror gazetesinde, Van Persie'nin Türkiye'de alışılmış şekilde kalabalık bir taraftar grubunun tezahüratları eşliğinde karşılandığı aktarılırken, futbolcunun havaalanında yaptığı açıklamalar da gazetede yer buldu.

İngiliz yayın kurumu BBC, Van Persie'nin İstanbul'a vardığında kahramanlara yakışır şekilde karşılandığını ifade ederek, futbolcunun taraftarların tezahüratları eşliğinde yaptığı konuşmaya yer verdi.

Çin ve Afrika basınlarında da yer bulan Van Persie haberlerinde, futbolcunun sarı-lacivertli taraftarlar tarafından coşkulu bir şekilde karşılanmasına değinildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!