Van için fotoğraf çekmek

FOTOĞRAFA ucundan kıyısından bulaşmak bile acayip bir his...

Haberin Devamı

Seni alıp bu dünyanın gerçeğinden koparıp yeni bir gerçeklikle burun buruna getiren. Acıyı ve yıkımı fotoğraflarken bile kendi içinde başka bir gerçeklik barındıran. Daha dün sabah işe gelirken “birileri çıksa” dedim. “Çıksa ve gidip Van’ı fotoğraflasa! Oradaki acıyı, kolonlardan çalınan her bir gram çimentonun demirin ne hayatlara mal olduğunu gözümüze soksa... Ve bunu bütün bir ulusun bam teline basacak şahane bir gözle yapsa.” İşte, o birileri beni duymuş gibi önceki gün aradı. İzmirli 3 profesyonel fotoğraf sanatçısı. İsimleri Ethem Onur Parlar – Mete Okumuş – Yaman Umut Bilir. Paris ve Londra’da bir çok ödül almışlar. Bu kez Van için bir şeyler yapmak istiyorlar. Gerekirse araçlarında ya da çadırda yatıp kalkıp bir hafta boyunca VAN gerçeğini yalın bir dille fotoğraflamak, sonra dönüp sergi açmak ve bu sergiden elde edilecek geliri yine VAN’a aktarmak. Ve desteğe ihtiyaçları var. Gereken toplam para 2500 TL. Ama geriye kalacak olan arşiv niteliğinde, ders niteliğinde ve belki umarım, bazı müteahhitlere ceza niteliğinde bir Van arşivi olacak.
İletişim için Onur Parlar (0533) 620 51 56

PAB İzmir Bisiklet Festivali

Haberin Devamı

Perşembe Akşamı Bisikletçileri’nin hayali gerçek oldu! Türkiye’deki tüm bisikletçileri “İzmir Bisiklet Festivali”nde buluşturmayı başardılar. Festival perşembe günü başladı, bugün ve yarın Kuş Cenneti ve Urla turları ile devam ediyor. Belki bir yerinden yakalayıp bu hayata karbonmonoksit tüketmeden katkıda bulunmak istersiniz.

www.izmirbisikletfestivali.org

Van için rock konseri

Biliyorum, evet bu konser İstanbul’da... Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu ortamda, müzisyenler en iyi yaptıkları şeyi, ürettikleri müziği arkalarına alarak Van’a destek için Maçka Küçük Çiftlik Parkı’nda bir araya geliyor. Geliri tamamen depremzedelere bırakılacak olan konserde, Duman’dan Şebnem Ferah’a aklınıza gelen tüm rock’çılar ve rock grupları ücretsiz sahne alacak. Gidemeseniz de bir bilet alarak destek olmaya değmez mi? Biletler ayakta 20 TL.

www.biletix.com

Van’a bütün Ege seferber!

Haberin Devamı

Kolileri yaptık, battaniyeleri, bebek bezlerini, biberonları aldık. Ama iş bununla da bitmiyor. O kolilerin tasniflenmesi, tırlara yüklenmesi, kayıt altına alınması var. İzmirli belediyeler var güçleri ile bu konuda çalışmaya devam ediyor. Bu pazartesi belki izin gününüzdür, belki eşinizi işe, çocuklarınızı okula gönderdikten sonra iç huzuru ile bir yardımda bulunmak istersiniz. İşte İzmir’deki Belediye Yardım Toplama Merkezleri’nin telefon numaraları...
· Bornova (0232) 388 29 64  · Konak (0232) 444 35 66 · Karşıyaka (0232) 399 43 75
· Gaziemir (0232) 251 30 00


LEJOS KONSERİ / FLEMENKO VE LATİN

Lejos Grubu 2010 yılında müzisyen Aydın Tonya tarafından kuruldu. 8 kişiden oluşan grup, flamenko ve Latin tarzında nefis bir müzik icra ediyor. Lejos’un, İzmir’deki dinleyici kitlesi yavaş yavaş fanatikleşmekte. Adnan Saygun küçük salonda. Biletler tam 5, öğrenci 3 TL. Biletleri AASSM gişesinden ve http://www.izmir.bel.tr/Kultursanat adresinden alabilirsiniz.

Haberin Devamı


Cosi Fan Tutte / Bütün kadınlar böyle yapar

İzmir Devlet Opera ve Balesi; 2 Kasım Çarşamba akşamı “Cosi Fan Tutte” operasıyla seyircinin karşısında olacak. Mozart’ın aşk ve sadakat duygularını anlatan iki perdelik operasını Flavio Travisian sahneye koyuyor. Eser, 2 ve 4 Kasım akşamları sanatseverlerle buluşacak.

www.dobgm.gov.tr


Luxus, Opus’ta
2 yıl önce yılbaşına Alaçatı’da giren İzmirliler Luxus’un sahne performansını iyi bilir. Türkiye’deki ilk oryantal blues grubu olma özelliği taşıyan Luxus; Sefarad, İspanyol, Balkan, Hint, Kuzey Afrika, Ortadoğu, Arabesk tınılarını harmanlayıp kendi harika tarz ve sound’larını yaratıyor. Bu cuma Bornova Opus’talar. Biletler Opus gişesinde, fiyatı ayakta 20 TL.
www.opusbar.com.tr

Haberin Devamı

Dünya’nın en iyi davulcusu MüzikSev’de!

Rock tarihinin efsanevi davulcularından Carmine Appice, İstanbul Mehmet Zilleri ana sponsorluğunda gerçekleştirdiği davul seminerleri dünya turnesi ile Türkiye’de! Carmine Appice’in hem İzmir hem de İstanbul’da gerçekleştirilecek workshopları ücretsiz! İzmir ayağı İKSEV’in katkılarıyla yapılacak workshop; saat 18.00’de MüzikSev’de. Katılmak isteyenlerin web sitesi üzerinden form doldurmaları gerekiyor.

www.drumandbassmagazine.com

 

Yazarın Tüm Yazıları