Van, Hakkari ve Bitlis'te vatandaşlar sokağa akın etti

Güncelleme Tarihi:

Van, Hakkari ve Bitliste vatandaşlar sokağa akın etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2016 01:50

Van, Hakkari ve Bitlis'te vatandaşlar sokağa akın etti

Haberin Devamı

VAN - HAKKARİ - BİTLİS, (DHA) - ANKARA ve İstanbul'da yaşanan gelişmelerin üzerine Van, Hakkari ve Bitlis'te de hareketli saatler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine binlerce kişi sokaklara çıktı.
Polislerin görev çağrılmasından sonra Van, Hakkari ve Bitllis'te Valilik ve bazı kurumların önünde polis ekipleri zırhlı araçlarla geniş önlem alırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyon kanallarında yaptığı çağrı da geniş yankı buldu. Bu kentlerde yaşayan binlerce kişi ise yapılan çağrıların ardından araçlar ve yürüyerek şehir merkezlerine akın etti. Vatandaşlar, Türk Bayrakları taşıyıp, darbe karşıtı sloganlar atarak klakson çaldı. Vatandaşlar, valiliklerin önünde toplandı.
Hakkari Ak Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, darbeci zihniyet istemediklerini belirtirken, halkı da sokaklara beklediklerini söyledi.
Bu arada Bitlis Vali Yardımcısı Salih Altun, twiter hesabında halkın anayasa ve demokrasiye sahip çıkmak için sokağa çıkmalarının serbest olduğunu ve vatandaşlara her türlü kolaylığın sağlanacağını belirtirken, izinsiz olarak kışlasından çıkan askerler ve komuta edenlerin de Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile gözaltına alınacaklarını belirtti. Vali Yardımcısı Altun, ayrıca TSK'nın yönetime el koyduğunun gerçeği yansıtmadığını Kolordu Komutanlığı ile kol kola darbenin karşısında oldukların belirtti. Altun 8. Kolordu Komutanlığı'nın Bitlis, Ağrı, Bingöl, Tunceli ve Van illerindeki birliklere de korsan darbe ye destek vermeme emri vermiştir diye yazdı.
Van, Hakkari ve Bitlis'te market, fırın ve ATM önlerinde de yoğunluk yaşandı. Yüzlerce kişinin marketlere, ATM önlerine ve fırınlara hücum ederek kuyruklar oluşturdukları da görüldü. Ayrıca Van'daki bazı camilerden sela okunması ise dikkat çekti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!