Van Gölü'nde kaçakçıların attığı 3 kilometrelik ağ ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Van Gölünde kaçakçıların attığı 3 kilometrelik ağ ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2017 12:30

Van Gölü'nde kaçakçıların attığı 3 kilometrelik ağ ele geçirildi

Haberin Devamı

Gülay KUYUCU/VAN,(DHA) - VAN Gölü'nde kaçak avcılara karşı başlatılan operasyonda, yasak dönemdi İnci Kefali yakalamak için akarsu ağızlarına atılan 3 kilometre uzunluğunda ağ ele geçirildi.
Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve üreme mevsimi 15 Nisan-15 Temmuz tarihlerinde avlanması yasak olan İnci Kefali balığını kaçak avlayanlara yönelik güvenlik güçleri operasyon başlattı. Muradiye Alpaslan Jandarma Karakol Komutanlığı ve Edremit Jandarma Bot Komutanlığı ekipleri, hem gölden hem de sahilden nokta operasyonu sürdürürken, üremek için akarsulara girip yumurtalarını bırakan balıkların dönüşünü engellemek kaçak avcıların attığı 3 kilometre uzunluğunda ağa el konuldu.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Akkuş,, kaçak avcılara yönelik operasyonun önemli olduğunu belirterek, "Bir kısım İnci Kefali, halen üremek için akarsulara girerken, akarsularda yumurtalardan çıkan İnci Kafalleri de şuan dönüş yolundalar. O nedenle yapılan bu operasyonun önemi çok büyük. Ağın ele geçirilmesiyle binlerce balık kurtulmuş oldu. Ağın kime ait olduğu ile ilgili soruşturma başlatıldı" dedi.
Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen ve nesli koruma altında olan İnci Kefali, her yıl üremek için akıntının tersine yüzerek derelere yumurtalarını bırakıyor. Güvenlik güçleri üreme döneminde kaçak avcılarla mücadele ediyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!