Van’da Amatör Spor Haftası Etkinlikleri

Güncelleme Tarihi:

Van’da Amatör Spor Haftası Etkinlikleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 10:48

AMATÖR SPOR HAFTASI KAPSAMINDA VAN'DA 6 BRANŞTA ETKİNLİK DÜZENLENDİ.

Gençlik Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun organize ettiği ve Van Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından 13-17 Ekim 2015 tarihleri arasında kutlanan "Amatör Spor Haftası” müsabakaları tamamlandı.
Van Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü tarafından 13-17 Ekim 2015 tarihleri arasında altı branşta 450 sporcunun katıldığı Amatör Spor Haftası etkinlikleri tamamlandı. Haftanın kapanış programı ise dereceye giren sporcuların ödül töreniyle gerçekleşti. Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ferdi Sporlar Merkezi’nde yapılan ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Dairesi Başkanı Salih Kaplan, Tesisler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Tefik Gök, Van Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Van İl Başkanı Çetin Atacan, Van Bedensel Engelliler İl Temsilcisi Hanefi Baykara, antrenörler ve birçok sporcu katıldı. Amatör Spor Haftası kapanış programında konuşan Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Van İl Başkanı Çetin Atacan, "13-17 Eylül 2015 tarihleri arasında ilimizde yapılan etkinliğimiz bugün son bulmuştur. Gençlik Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun birlikte organize etmiş olduğu etkinliği ilimizde Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ile beraber gerçekleştirdik. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğe katılım sayısı bizleri gerçek anlamda mutlu etmiştir. Ama emin olun ki bu bir başlangıçtır, inşallah bundan sonraki yıllarda düzenli yapılacak olan Amatör Spor Haftası’nda daha çok sporcuya madalya vermek, ödül vermek başlıca görevimiz olacaktır" dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, Gençlik Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’nun organize ettiği ve 13-17 Ekim 2015 tarihleri arasında kutlanan Amatör Spor Haftası müsabakalarının tüm yurtta olduğu gibi Van’da da altı branşta ve birçok sporcunun katılımı ile gerçekleştirildiğini söyledi. İnanç, “Genel müdürlüğümüzün bu sebeple yılın bu haftasını amatör sporla uğraşan insanların yaptığı işe ciddi katkı sağlayanlara farkındalık uyandırmak, onları bu işten haberdar etmek, toplumun genelini bu işe yönlendirmek için böyle bir hafta düzenledi. Spor Genel Müdürlüğümüzün organizasyona, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu da ciddi katkı sağladılar. İşin doğrusu bazı branşlarda beklediğimizin üzerinde talep oldu. Önümüzdeki sene daha yüksek bir katılımla gerçekleşeceğini düşünüyorum. Bu organizasyon bu şartlarda her ilçemizde yapıldı. Yaklaşık 450 sporcu Amatör Spor Haftası’nda bir hafta içinde turnuvalara katıldı. Katılımlarınızdan dolayı bütün sporcularımıza ve antrenörlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Bir hafta boyunca düzenlenen spor branşlarında dereceye giren sporculara ve 2015 yılı ve öncesi sporun enleri diye adlandırılan ve Van adına büyük başarılara imza atmış sporculara, Gençlik ve Spor Bakanlığı Tesisler Dairesi Başkanı Salih Kaplan, Tesisler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Tefik Gök, Van Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Van İl Başkanı Çetin Atacan tarafından ödül ve plaket verildi. Yapılan ödül töreni, çektirilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!