Van Çaldıran'dan gelen başarılı TEOG'culara Ankara gezisi

Güncelleme Tarihi:

Van Çaldırandan gelen başarılı TEOGculara Ankara gezisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2017 13:13

Van Çaldıran'dan gelen başarılı TEOG'culara Ankara gezisi

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- MAMAK Belediyesi'nin kardeş şehri olan Van Çaldıran'dan gelen ve TEOG sınavında başarı elde ederek fen liselerine yerleşen 19 öğrencinin başarıları, Mamak Belediyesi ve Çaldıran Belediyesi işbirliğinde Ankara gezisi ile taçlandı.
10-13 Eylül tarihleri arasında 19 öğrenci, 3 öğretmenden oluşan 22 kişilik kafile, Ankara'nın tarihi ve turistik mekanları gezme şansı bulurken, öğrenciler ilk kez bindikleri uçakla ilk kez geldikleri Ankara'yı gezdi.  Mamak Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Bozdağ rehberliğinde başlayan kültür gezisinde  öğrenciler Anıtkabir, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Hacı Bayram Veli  Cami, Ankapark, Kızılay Meydanı, Ulucanlar Ceza Evi, Ankara Kalesi, Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi, Eski Meclisi, Mamak Çöplüğü Tesisi, Mavi Gölü ve Mehmet Akif Ersoy'un evini  ziyaret etti.
FOTOĞRAFLARLA ÖLÜMSÜZLEŞTİRDİLER
Bu tür gezilerin öğrenciler açısından önem arz ettiğini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Başkentimizde Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri bulunuyor. Dolayası ile bu gezi öğrencilerimiz Ankara'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmenin yanı sıra eğitim hayatlarındaki tercihlerini de olumlu yönde etkileyecektirö dedi. Bol bol fotoğraf çektiren öğrenciler her anı ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!