Van Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere ücretsiz deneme sınavı imkanı

Güncelleme Tarihi:

Van Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere ücretsiz deneme sınavı imkanı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2018 10:51

Van Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere ücretsiz deneme sınavı imkanı

Haberin Devamı

VAN,(DHA)-VAN'da, lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan 104 bin öğrenci,Van Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan ücretsiz deneme sınavına girip, sınav heyecanı yaşadı.

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ortaklaşa ücretsiz deneme sınavı yapıldı. Kent merkezi ve ilçelerdeki okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen ve yeni sınav sistemine uygun olarak yapılan deneme sınavına, 104 bin ortaokul ve lise öğrencisi katıldı. 
Deneme sınavına katılan  öğrencelirn oldukça heyecanlı oldukları gözlenirken,yapılan sınavlarla özellikle kırsaldaki ve dar gelirli öğrencilerin sınav heyecanını aşması ve motivasyonunun arttırılmasının amaçlandığı belirtildi.
Yapılan sınavdan çok memnun olduklarını belirten öğrenciler “Büyükşehir Belediyesinin böyle bir uygulama yapması çok yararlı oldu. Böylelikle hem sınavlara hazırlanıyoruz hem de sınav heyecanımızı yenmiş oluyoruz. Bu uygulamanın sınavlara kadar devam etmesini istiyoruz. Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’na eğitime verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz." diye konuştular
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!