Van Büyükşehir Belediyesi çocuklara müzik kursu veriyor

Güncelleme Tarihi:

Van Büyükşehir Belediyesi çocuklara müzik kursu veriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2017 17:31

Van Büyükşehir Belediyesi çocuklara müzik kursu veriyor

Haberin Devamı

Arif KARAKAŞ/VAN,(DHA) - VAN Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların sanatsal becerilerini arttırmak için Kadın Yaşam Merkezinde ücretsiz müzik kursu açıldı.

Van Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı, çocukların sanatsal becerilerini arttırmak için Kadın Yaşam Merkezinde ücretsiz müzik aletleri kursu açtı. 25 kişilik 2 sınıftan oluşan kursta çocuklar keman, org, piyano, bağlama, gitar dersleri alıyor. Müzik öğretmenleri tarafından verilen derslere çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. 

Açılan kurslarla çocukların bireysel yeteneklerini gün yüzüne çıkarma şansı bulduklarını kaydeden Kültür İşleri Daire Başkan Vekili Selim Elhansu, çocukların sanatsal becerilerini ortaya çıkarmak için bu tür etkinliklere ağırlık vereceklerini söyledi. Elhansu, "Belediye olarak çocuklarımıza böyle bir imkan sağladığımız için kendim adıma çok mutluyum. Çocuklarımız artık istedikleri alanda, istediği eğitimi alacaklar ve bunu günlük hayatlarına uygulayacaklar. Aslında bizim çocuklara sağladığımız bu eğitimi, çocuklar bir şans olarak algılayıp ona göre bu imkana dört elle sarılmalı. İnşallah bu eğitim onlar için güzel bir başlangıç olur. Kim bilir belki her biri ilerleyen yıllarda bu sebeple konservatuvar okur ve bizi mutlu ederek yaptığımız işin doğruluğuna katkıda bulunurlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!