Vali'nin azarı, İstatistik İl Müdürü'nü felç etti

Güncelleme Tarihi:

Valinin azarı, İstatistik İl Müdürünü felç etti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

VÜCUDUNUN sol tarafı felç olduğu için bir haftadır hastanede tedavi gören Edirne İstatistik İl Müdürü Saadettin Yaşa, ‘‘Vali Mehmet Canseven'in ağır hakaretlerinden ve tartaklamasından sonra felç oldum'' iddiasında bulundu. Daha önce de İl Turizm Müdürü'nü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli bir memuru tartakladığı iddia edilen Vali Cansever, konunun Devlet Bakanı Tunca Toskay tarafından İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'a bildirilmesi üzerine bir haftalık izin alarak kentten ayrıldı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Servisi'nde yatan Yaşa, Vali Cansever'in kendisinden geçen Cuma günü yıl sonu nedeniyle ilin istatistiki bilgilerini istediğini belirterek, olayı şöyle anlattı:

‘‘Dosyaları kendisine takdim ettim. İnanılmaz sert tepkiyle karşılaştım. Bana hayatımda duymadığım küfürler etmeye başladı. Bu yaşta, makamda, evli, 2 çocuk babası biri olarak kendimi zor tuttum. Makamına saygı gösterdim. Ardından omuzlarımdan sarsarak tartakladı, bayılmışım.’’

Personeli tarafından hemen hastaneye kaldırılan ve acil serviste yapılan ilk müdahalede sol tarafı felç olduğu anlaşılan Yaşa'nın tedavilere olumlu yanıt verdiği belirtildi. Nöroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Utku, ‘‘Hastamızın yaşadığı şok nedeniyle beyin damarlarından birinin etkilendiğini sanıyoruz’’ dedi.

Müdür Yaşa, Vali Cansever hakkında şikáyetçi olup olmayacağına hastaneden çıktıktan sonra karar vereceğini söyledi.

TURİZM MÜDÜRÜ'NÜ DE TARTAKLADI Vali Canseven'in geçen hafta Turizm Müdür Vekili Emin Yıldız'ı da tartakladığı ileri sürüldü. Sağlık Müdürlüğü'ne giden Vali Canseven'in hemen yanındaki Turizm Müdürlüğü'ne ait tabelanın kırık olduğunu görünce Yıldız'ı dışarı çağırdığı ve ‘Neden bu tabela kırık?' sorusuna yanıt alamayınca, personelin gözü onünde önce hakaretlerde bulunduğu sonra da tartakladığı iddia edildi. Hafta sonunda Valilik binasında nöbetçi memur olarak görev yapan Milli Eğitim Müdürlüğü memuru Yusuf Valiş'in de nöbet noktasından ayrıldığı gerekçesiyle Vali Canseven tarafından tartaklandıği öne sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!