Valiler karanlık sorunundan kurtulamadı

Güncelleme Tarihi:

Valiler karanlık sorunundan kurtulamadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 12:42

Valiler karanlık sorunundan kurtulamadı

Haberin Devamı

MANİSA'da, geçen eğitim öğretim döneminde çocukların sabah erken saatlerde okula gitmesine eleştiri gelince bu yıl okul saatleri ileriye alındı. Ancak ikili eğitimin yapıldığı okullarda, çocukların okuldan çıkış saati bazı günler saat 19.45'i bulunca; veliler, havanın karardığı gerekçesiyle, tepki göstermeye başladı. Vali Mustafa Hakan Güvençer, ikili eğitim sona ermeden bu sorunun bitmeyeceğini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2017-2018 eğitim öğretim yılı için okul başlangıç saatlerinin illerin valiliklerince belirlenmesine karar vermesi, öğrenci ve velilerin mağduriyetini gidermedi. Manisa'da sabahçı öğrencilerin ders başlama saati 08.15, öğlenci grupların ise 13.20 olarak belirlendi. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında gün ağarmadan sabah erken saatte derse girmeye başlayan öğrenciler için yapılan düzenleme, bu yıl akşam saatlerinde okuldan çıkan öğrencileri etkiledi. Veliler de, çocuklarının okuldan karanlıkta çıktığını belirterek, kış aylarında havaların daha erken kararacağını söyleyip, tepki gösterdi. İkili eğitimin yapıldığı okullarda öğlenci öğrencilerin, okul çıkış saati bazı günlerde 19.45'i buldu.

"TEK ÇARE TEKLİ EĞİTİME GEÇMEK"

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bu sorundan kurtulmanın tek yolunun ikili eğitimden tekli eğitime geçmek olduğunu söyledi. Güvençer, "Ya sabah çocuklarımız 06.30-07.00 arası okula gireceklerdi ya da şimdi olduğu gibi bu saatlerde okuldan çıkacaklardı. Sabah daha aydınlık saatlerde okula varabilmeleri için böyle bir düzenleme yapıldı. Akşam saatlerinin daha erkene alabilmenin bir çaresi yok. Sadece Milli Eğitim Müdürümüzle görüşüyoruz. Belki bazı teneffüsleri biraz daha kısaltabiliriz. Belki bir derste kısa bir küçültme yapabiliriz. O da toplamda 15 dakika kadar bir tasarruf sağlıyor. Bazı ortaokullarda ve ders sayısının çok olduğu günlerde öğrencilerimiz 19.45'te çıkıyor. Ama çaresi yok. Bir çaresi varsa sizden öneri bekliyorum. Ya sabah erken başlayacağız, ya akşam geç bitireceğiz. Sabah erken başlamak yerine akşam geç bitirmeyi tercih ettik. Arası yok" dedi.

Nermin UÇTU / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!