Vali'den bir uyarı, bir çağrı

Güncelleme Tarihi:

Validen bir uyarı, bir çağrı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 01:30

İlköğretim ve üniversite öğrencilerine toplam 900 adet bisiklet dağıtılmasını öngören protokolü imzalayan Vali Mehmet Kılıçlar, yolların bisiklet kullanımına yeterince uygun olmadığını söyledi. Kılıçlar, belediyelere bisiklet kullanımını daha güvenli hale getirecek çalışmalar yapmaları konusunda çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün, gençlere bisiklet dağıtılmasını öngören protokolü imzaladığı törene Vali Mehmet Kılıçlar da katıldı. 5., 6. ve 7. sınıf öğrencilerine 400 adet, Hacettepe Üniversitesi öğrencilerine de 500 adet bisiklet dağıtılmasını öngören protokolü imzalayan Kılıçlar, bisiklet kullananları ‘güvenlik’ konusunda uyardı, belediyelerede çağrıda bulundu. Kılıçlar, törende şunları söyledi:

YOLLAR UYGUN DEĞİL


“Son yıllarda sıklıkla, özellikle de gençlerde ve çocuklarda ortaya çıkan obezite sorunu, biyolojik hastalıkların yanında, psikolojik açıdan da problemlere yol açıp bireyin sosyal, iş ve okul yaşamını olumsuz etkiliyor. Bundan dolayı da gençlerimizin daha çok spor aktivitelerinde bulunmaları hayatlarını daha kaliteli geçirmelerini sağlayacaktır. Ancak, yollar bisiklet kullanımına yeterince uygun değil. Bu konuda belediyelerin de bisiklet kullanımını daha güvenli hale getirerek özendirecek, kolaylaştıracak altyapı çalışmalarını yapması gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!