Validebağ eylemcileriyle ilgili iddianame hazır

Güncelleme Tarihi:

Validebağ eylemcileriyle ilgili iddianame hazır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2015 01:30

Validebağ Korusu’nun yanı başındaki inşaata engel olmaya çalışan eylemcilerle ilgili iddianame hazır. 15 kişi hakkında polise direnip cam bilye ve taş attıkları iddiasıyla 7.5 yıla kadar hapis isteniyor.

Haberin Devamı

ÜSKÜDAR’da Validebağ Korusu’nun bitişiğinde otopark olarak kullanılan alanda inşaatına başlanan camiye engel olmak için günlerce gösteri yapan grup ile polis arasında 10 Kasım 2014 günü gerginlik yaşandı. Beton mikserlerinin inşaat alanından çıkması sırasında polis bariyerlerini tekmeleyen eylemciler, inşaat alanına girmek isteyince polisin müdahalesi ile karşı karşıya kaldı. Gözaltına alınan 15 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, polisin izinsiz toplanan gruptan dağılmasını istediği, grubun polise mukavemet ettiği, bazılarının polise taş, soda şişesi ve cam bilye atmaya başlamaları üzerine polisin kademeli güç kullanarak grubu dağıttığı savunuldu.

İddianamede 15 kişi hakkında 1 yıl 3 aydan 7.5 yıla kadar hapis istendi.

Haberin Devamı

Validebağ eylemlerinin 27’nci günü olan 10 Kasım’da gündüz saatlerinde çevik kuvvet ekipleri ile eylemciler arasındaki gerginlik gece geç saatlere kadar sürmüştü. Polis, inşaat alanına girmek için demir bariyerleri aşmak isteyenlere tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmiş, çok sayıda gösterici gazdan etkilenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!