Validebağ’daki cami ibadete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Validebağ’daki cami ibadete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2015 01:50

İSTANBUL Üsküdar ilçesinde Validebağ Korusu’nun bitişiğindeki otoparka cami yapılmasına, geçen yıl eylül ayında başlandı.

Haberin Devamı

Yapılaşmanın önünü açacağı gerekçesiyle inşaatına karşı çıkılan ve eylemler yapılan cami, 10 ayda tamamlandı ve dün Ramazan Bayramı’nın ilk gününde resmen açıldı. İlk günde, cami avlusuna taşan cemaate şerbet ve lokum ikram edildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, namazın ardından yaptığı açıklamada caminin resmi adının ‘Altunizade Koru Camii’ olduğunu belirterek şunları söyledi:

HEPSİNİ UNUTTUK

“Burada yaşayan insanlarımız için güzel bir eser oldu. Biraz hoş olmayan, hiç de arzu edilmeyen birtakım görüntüler, gürültüler oldu. Ama biz bunların hepsini unuttuk. Unutmak istiyoruz. Görüldüğü gibi hiçbir ağaç kesildiği yok. Caminin Validebağ Korusu’yla hiçbir alakası yok. Korumuz aşağıda yerinde duruyor. Burada cemaatin sohbet yapabileceği bir sohbet evi ve cami imamının kullanacağı bir lojmanla burası adeta küçük bir külliye oldu.” Cami 10 hayırseverin katkısıyla yaklaşık 2 milyon liraya mal oldu. 300 metrekare alana kurulan camide, toplam 500 kişinin namaz kılması mümkün.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!